GUARNERIUS koncert: Doroteja Ćirić, klavir

Doroteja Ćirić

FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU

Doroteja Ćirić, klavir
Program: J. Hajdn, F. Šopen, S. Prokofjev, S. Rahmanjinov

Sreda, 21. novembar 2018. godine u 20 časova
Ulaz je slobodan

Sedmu sezonu ciklusa koncerata najboljih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu podržava Ministarstvo kulture i informisanja.

Doroteja Ćirić (Zrenjanin,1997.) završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, u klasama prof. Mariete Gigić i Melite Mironović.
Godinama je pohađala Zimski Muzički Kamp u Novom Sadu YALE AMN, radeći sa profesorom Ninoslavom Živkovićem. Trenutno je student druge godine na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković.
Klavir je počela da svira sa šest godina i od tada učestvuje na republičkim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima, počevši sa takmičenjem u gradu Zrenjaninu. Učestvovala je na preko 30 takmičenja u zemlji i inostranstvu osvajajući pretežno prve nagrade, od kojihse izdvajaju: Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“, Beograd 2014, prva nagrada i laureat ; Republičko takmičenje u Beogradu 2015, prva nagrada i laureat ; Međunarodno takmičenje Città di San Donà di Piave, Venezia, Italy, 2016, laureat ; godine 2016. nastupila je sa Zrenjaninskom filharmonijom svirajući Sen-Sansov drugi glavirski koncert. Osvajala je nagrade za mlade talente grada Zrenjanina i Beograda.
Septembra 2017. godine pohađala je master-klas renomiranog profesora Epifanio Comis u Katanji, Sicilija, gde je od mnogobrojnih kandidata izabrana među deset učesnika kursa, zatim održala koncerte u gradu Noto i Katanja nastupajući sa svetskim pijanistima među kojima je i Dmitri Šiškin, učestvovala je na međunarodnom festivalu u gradu Modika, na Siciliji u teatru Garibaldi, gde je osvojila nagradu „Premio Lydia Jemmolo Giardina“.

GUARNERIUS
Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije
Ustanova kulture od nacionalnog značaja
Džordža Vašingtona 12, Beograd
tel: 011 33 45 237, tel/fax: 011 33 46 807, mob: 063 8407 877
info@guarnerius.rs
www.guarnerius.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *