Flogging Molly

Flogging Molly „zapalio” Amerikanu

Salom Amerikana se gotovo dva sata širila velika ljubav. Delili su se osmesi, zagrljaji, plesalo se i skakalo, pevalo uglas od reči do reči, od prve, pa sve do poslednje pesme. A, sve to zahvaljujući muzici koju stvara i energiji koju širi sedmorka okupljena pod jednim velikim imenom – Flogging Molly.

Beogradska publika ih je nestrpljivo godinama čekala. Ovo je njihov prvi nastup u našoj zemlji, a da su i te kako voljeni dokaz je krcat Dom omladine.

Momci iz Britanije Pet Needs nastupili su kao predgrupa i „začinili” atmosferu. A onda je gromoglasnim aplauzom publika pozvala Flogging Molly da izađe na binu, koji su se predstavili pesmom „Drunken Lullabies”, sa istoimenog albuma koji je izašao 2002. godine. Ali, nije se čuo samo glas maestralnog Dave King-a, već je masa horski od reči do reči pevala zajedno sa njim.

Smenjivale su se prvo numere koje „žive” 20 godina „Likes of you again”, „Swagger”, da bi onda izveli pesmu „A song of liberty”, koja je sa njihovog najnovijeg, sedmog po redu, albuma „Anthem”, a koja je tek nedavno oslikana video spotom. 

„Napokon u Srbiji”, rekao je Dave nakon nekoliko otpevanih pesama. Malo, malo pa je „častio” masu gromoglasnim „Živeli!” i to na našem jeziku, ali i nazdravljao sa onima iz prvih redova.

„Life begins and ends”, „Seven deadly sins”, „Float”… Pesme su se samo nizale, a publika je pratila neiscrpnom snagom sve taktove i reči.

„Hvala, Srbijo! Sve će biti u redu!”, rekao je Dave negde pred, činilo se kraj ovog lepog koncerta. Ali kada se plejlista odsvirala, kada su svi članovi benda izašli sa scene i kada se činilo da je to, to, Dave je sa gitarom u rukama izašao da se još jednom pozdravi sa beogradskom publikom i zapevao „Black friday rule” i „Salty dog”.

Foto: Nemanja Đorđević