FEF Palić među šest najboljih festivala u Evropi!

EFFE award

Festivalu evropskog filma Palić uručeno priznanje na ceremoniji EFFE Awards

Festival evropskog filma Palić proglašen je jednim od šest najboljih i najuzbudljivijih festivala u Evropi, u oblasti umetnosti, kao jedini filmski festival. Svečanoj ceremoniji 2017 EFFE Awards u Briselu, na kojoj je palićkom festivalu uručeno ovo izuzetno priznanje, prisustvovali su Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta (izvršnog producenta festivala) i Miroslav Mogorović, programski direktor FEF Palić.

U širem izboru bilo je čak 715 festivala, dok je u julu Festival evropskog filma Palić ušao u izbor od 26 najboljih, postavši EFFE Laureat, po mišljenju međunarodnog žirija Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Association, EFA). Tada je navedeno da je FEF Palić prepoznat kao festival koji posvećeno neguje „umetnost, dobar odnos sa zajednicom i evropske vrednosti“. EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropu), pokrenut od strane Asocijacije evropskih festivala, predstavlja portal (www.effe.eu) namenjen građanima i profesionalcima koji žele da otkriju evropske festivale i da učestvuju na njima.

Internacionalnim žirijem, koji je odabrao šest festivala za koje je navedeno da „uspostavljaju trendove“, predsedavao je Sir Jonathan Mills, kompozitor i nekadašnji direktor čuvenog Internacionalnog festivala u Edinburgu.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *