exit avantura 2014U sklopu svog petnaestog izdanja, EXIT festival vodi publiku na osmodnevnu EXIT Avanturu koja obuhvata tri festivala – Rock@EXIT, koji je održan 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, EXIT festival, koji se na istom mestu održava od 10. do 13. jula, kao i Sea Dance festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

Nakon jednodnevnog festivala Rock@EXIT, na kome su, pored brojnih domaćih bendova, nastupili i čuveni stoner rokeri Queens of the Stone Age, od 10. do 13. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi biće održan 15. po redu EXIT festival.

Main Stage, Dance Arena, Fusion, Riffs&Beats, Reggae Stage, Happynovisad Stage, kao i veliki broj manjih bina i ove godine će ugostiti preko 50 domaćih i stranih izvođača, na festivalu koji je proglašen za najbolji evropski festival 2013.godine, na manifestaciji „European Festival Awards“. Festival će otvoriti engleski pop duo Pet Shop Boys, kojima je ovo drugi nastup na EXIT-u, posle onoga na festivalu 2006. godine. Prve večeri festivala na Dance Areni nastupiće, takođe britanski dvojac, Disclosure sa specijalnim nastupom nazvanim Wild Life, kojim će posetiocima EXIT-a pokazati zbog čega su proglašeni za najbolji novi elektronski sastav 2013. godine.

Drugog dana festivala na glavnoj bini će nastupiti disko kraljica Gloria Gaynor i energični elektro sastav Rudimental, dok će na Fusion bini svoj novi album predstaviti Asian Dub Foundation, miljenici domaće publike.

Tradicionalno najpopularniji EXIT dan je subota, kada će na Main Stage-u nastupiti Damon Albarn, frontmen benda Blur, tvorac benda Gorillaz, kao i član dve nove super- grupe The Good, the Bad & the Queen i Rocket Juice & the Moon. Na istoj bini imaćemo prilike da čujemo i dub step zvezdu Skrillex-a, koji je prethodnih godina bio jedan od najtraženijih izvođača na listi želja posetilaca EXIT-a.

Poslednje veče festivala proteći će u znaku pop muzike, pošto nas očekuju nastupi elektro pop sastava Hurts, kao i benda Suede, koji se smatra jednim od začetnika brit popa.

Sea Dance Festival – EXIT Avantura na Jazu

Ove godine će kao deo EXIT avanture biti održan i Sea Dance Festival na plaži Jaz u Budvi, od 15. do 17. jula. Glavna bina Sea Dance Festivala, kapaciteta 30.000 ljudi, u tri dana predstaviće publici tri omiljene bine sa EXIT-a. Na glavnoj bini Sea Dance festivala prvog dana gostovaće Main Stage EXIT-a, a glavne zvezde biće Džej Kej i Jamiroquai. U sredu 16. jula, drugog dana festivala, na Sea Dance glavnoj bini predstaviće se čuveni EXIT X-Bass program, koji predvodi sjajni Example, vlasnik planetarno poznatog hita „Changed the way you kiss me“. Pored bass velikana, u sredu će na glavnoj bini gostovati i predstavnici EXIT-ove Fusion bine. Konačno, u četvrtak, 17. jula, zvezde glavne bine Sea Dance festivala biće gladijatori sa čuvene Dance Arene, jednog od najboljih plesnih podijuma na svetu. Morskom izdanju EXIT-a pridružuju se još i Reggea Stage, spiritualna duša EXIT festivala, Latino Stage, rezervisan za egzotične plesove, ali i Silent Disco, najbolja festivalska zabava, đuskanje do zore sa slušalicama na dve frekvencije.

ULAZNICE

Cena ulaznice za EXIT iznosi 5.990 dinara, za EXIT Avanturu (EXIT+Sea Dance) 6.990 dinara, dok za studente i srednjoškolce i dalje važi popust, te za njih ulaznica za EXIT iznosi 5.490, a za EXIT Avanturu 5.990 dinara. Više informacija na www.exitfest.org.