Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta

plavo pozorište

Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta

Plavo pozorište najavljuje početak tradicionalnog letnjeg međunarodnog trening programa Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta, koji se održava od 8. do 19. jula u Beogradu.

Program ove godine ima podnaslov Od teatra ka sebi – od sebe ka teatru i kroz dve pozorišne radionice se bavi ličnim i profesionalnim razvojem učesnika. Tokom prve nedelje programa gostujući umetnici iz Kulturno-umetničke asocijacije Aletea iz Italije i eksperti za lični razvoj kroz pozorište će voditi radionicu Ljudski razvoj kroz pozorišno iskustvo. Ova radionica se bavi veštinom komunikacije i odnosima „od sebe ka drugima“, radom na emocijama u izazovnim životnim situacijama, razvojem kreativnih potencijala.

U toku druge nedelje programa održaće se radionica Flow Ability nastala u pozorišnoj laboratoriji Plavog pozorišta. Cilj ove radionice je podizanje nivoa produktivnosti, kreativnosti i preciznosti u radu i svakodenvnom životu učesnika kroz trenažni sistem koji se bavi aktiviranjem i povećanjem kapaciteta intencije, inicijative i energije učesnika.

Program je otvoren za profesionalne i poluprofesionalne glumce, reditelje, ostale pozorišne umetnike, plesače, performere, kao i studente pozorišta i plesa ali isto tako i sve druge mlade ljude zainteresovane za pozorište ili samoistraživanje korišćenjem pozorišnih alata. Uz podršku Centralnoevropske inicijative i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, ove godine u programu učestvuje 32 učesnika iz zemalja centralne Evrope uključujući Srbiju.

Program Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta je nastao pre 16 godina iz potrebe da se laboratorijski pozorišni rad i metodologija Plavog pozorišta približi internacionalnim učesnicima, sa posebnim akcentom na učesnike iz regiona i centralnoevropskih zemalja. Svake godine program se razvija i ovogaćuje novim sadržajima, a od pre dve godine je uvedena i praksa gostujućih umetnika-voditelja rada iz inostranstva.

Ceo program se održava u Plavom pozorištu u zgradi BIGZ-a u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *