Drinska regata

Drinska regata – jedna od najznačajnijih manifestacija u Srbiji

Ovogodišnja Drinska regata, 23. po redu, biće održana od 20. do 24. jula u organizaciji Sportsko turističkog centra Bajina Bašta i Opštine Bajina Bašta. Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koja se održava već dve decenije u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara. Regata je najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji i najveća letnja manifestacija na vodi na Balkanu.

Drinska regata je već godinama omiljena letnja domaća destinacija brojnih javnih ličnosti, koje će i ove godine splavariti Drinom na „VIP splavu“. Pored „VIP splava“ na regati plovi i još nekoliko drvenih splavova, izrađenih po originalnom uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca sa trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku Regate i daje joj ritam.

Drinska regata
„Ovaj događaj na reci Drini, različitim sadržajima, privuče preko 100 hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva u pet dana trajanja manifestacije”, navode organizatori.

Pored samog spusta niz Drinu, koji je centralno dešavanje, ovogodišnja Drinska regata uključiće i brojne druge sadržaje: od takmičenja u pripremanju riblje čorbe, preko egzibicionih skokova sa mosta u izletištu Rača, pa do takmičenja mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja zapadne Srbije i Moravičkog i Raškog okruga, odnosno kvalifikacija za učešće na 56. Saboru trubača u Guči. Muzički deo programa Drinske regate činiće i koncerti u Sportsko rekreativnom centru Braća Milutinović, gde će 21. jula nastupiti Saša Matić.

Pored svih nabrojanih aktivnosti, poslednjih godina sve značajniji deo ove manifestacije je i veliki muzički festival Most Fest. Na Most Festu prethodnih godina nastupali su brojni najpoznatiji izvođači sa prostora Balkana, a ta tradicija nastavlja se i ove godine. Prve festivalske večeri, u petak 22. jula, nastupiće Željko Joksimović, dok će druge večeri Most festa, 23. jula, nastupiti Bajaga i instruktori, S.A.R.S. i Marčelo.

Tokom trajanja Drinske regate biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

Dobro došli!

Mogućnosti za smeštaj tokom manifestacije:

Tara:

[show_products category=“562″]

Na manifestaciju možete lako doći ukoliko se nalazite:

Zlatibor:

[show_products category=“561″]

Mali Zvornik:

[show_products category=“655″]

Banja Koviljača:

[show_products category=“578″]

Loznica:

[show_products category=“711″]


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]