Drina nas spaja – regata za osobe sa invaliditetom

Drinska regata

Ovog vikenda međunarodna regata za osobe sa invaliditetom

Ovogodišnja Drinska regata za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Drina nas spaja“ biće održana 29. i 30. jula 2017. godine, na delu reke od opštine Ljubovija do Rajske plaže (opština Bratunac).

Na regati će biti prisutni naši najuspešniji paraolimpijci, kao i učesnici iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Švedske, Grčke, Rusije i svih gradova Srbije (osobe sa invaliditetom i njihovi pratioci).

Za prvi dan manifestacije, pored kampovanja u prirodi, predviđene su i brojne sportsko-rekreativne aktivnosti („Igre bez granica na Drini“) i kulturno zabavni sadržaji u Etno selu Vrhpolje. Drugog dana, u nedelju, održaće se spust u čamcima, od Etno sela Vrhpolje (opština Ljubovija) do leve obale Drine – Rajske plaže (opština Bratunac, Republika Srpska).

Cilj regate je afirmacija ravnopravnosti i tolerancije među ljudima, podsticaj turizma i za osobe sa invaliditetom, međunarodna saradnja, stvaranje jednakih mogućnosti i zdravih stilova života, kao i kvalitetan način provođenja slobodnog vremena u prirodi.

Organizatori ove regate su Sportsko rekreativno Udruženje osoba sa invaliditetom „Sve je moguće” u saradnji sa Opštinom Ljubovija, Opštinom Bratunac, Etno selom Vrhpolje, TV Studio B, Turističkim organizacijama Ljubovija i Bratunac, Rafting klubom „Drinska regata“, Srpskim spasilačkim timom i Srpsko-ruskim humanitarnim centrom iz Niša i Nacionalnim timom Crvenog krsta Srbije za delovanje u nesrećama.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *