Donacija PKS-a za stanovništvo Hrvatske pogođeno zemljotresom

Donacija PKS-a za stanovništvo Hrvatske pogođeno zemljotresom

Donacija PKS-a za stanovništvo Hrvatske pogođeno zemljotresom

Privredna komora Srbije (PKS) donirala je 50.000 evra stanovništvu područja Hrvatske pogođenog zemljotresom krajem prošle godine.

Otpravnica poslova Ambasade Hravatske u Beogradu Maja Bogdan, zahvalila je PKS-u i svim srpskim privrednicima na donaciji i solidarnosti u teškim momentima.

Predsednik PKS-a Marko Čadež rekao je, uručujući donaciju, da je PKS reagovala odmah nakon prvih velikih i jakih zemljotresa, posle odluke Vlade Srbije da donira sredstva od milion evra.

„Pozivam sve privrednike da doniraju ono što je neophodno na terenu, a 50.000 evra koje će donirati PKS će biti potrošeni na ono što je najpotrebnije, a to su privremeni smeštaji”, istakao je Čadež.

Direktor Srpskog filantropskog foruma (SFF) Veran Matić je dodao da su SFF i Fond B92 već pokrenuli akcije solidarnosti, kao i niz drugih kompanija, istakavši da su najvažnije donacije opremljeni kontejneri za privremeni smeštaj, šporeti na drva, šatori…

Doniranje se može vršiti preko Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 (kontakti office@filantropskiforum.com i fond@fondb92.org), Srpskog narodnog vijeća, Ambasade Republike Hrvatske, individualnim uplatama preko platforme Donacije.rs, solidarna.hr… ali i kupovinom umetničkih dela u akciji Umetnici Srbije za Sisak, Peterinju, Glinu kroz aukcije u organizaciji magazina Diplomacy & Commerce Artists from Serbia for Glina, Petrinja and Sisak – Diplomacy&Commerce (diplomacyandcommerce.rs).

Izvor: givingbalkans.orgОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *