Koncerti na Zidiću

DOB: Počinje nova sezona Koncerata na Zidiću

Koncerti na Zidiću, popularni letnji program Doma omladine Beograda, ulaze u drugu deceniju postojanja. Jedanaesta sezona na Platou Milana Mladenovića i ove godine ponudiće Beograđanima i gostima našeg glavnog grada neka nova muzička otkrića, ali i dobro poznate izvođače, potvrđujući zašto je Zidić nezaobilazna letnja lokacija sa omiljenom muzičkom ponudom.

Od 2013. godine Dom omladine je na Platou Milana Mladenovića publici predstavio preko 250 sastava, među kojima najviše novih muzičkih talenta, ali i mnoštvo već afirmisanih bendova i izvođača iz zemlje i okruženja.

I ove godine, svakog petka od 20.00 Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija.

Kao i obično, nova sezona Koncerata na Zidiću simbolično počinje 21. juna, na Svetski praznik muzike, kada će se, od 20 časova, publici na Platou Milana Mladenovića predstaviti DFHor pod vođstvom Bojane Vunturišević. Beogradski mališani okupljeni su u prvi plesni hor na ovim prostorima, a njihov repertoar obuhvata pesme savremenih regionalnih pop izvođača.

U prvom „redovnom” terminu Koncerata na Zidiću petkom, 23. juna, od 20.00, na Platou Milana Mladenovića nastupa bend Straight Mickey and the Boyz – dinamični, furiozni trio sjajnih beogradskih muzičara, koji svoju inspiraciju nalazi u različitim stilovima roka, stvarajući jedinstveni muzički izraz.

Pozivamo publiku da i ove godine tokom jula i avgusta vikend započne uz sjajne bendove, neočekivana muzička otkrića i veselo druženje na Zidiću. Budite deo jedinstvenog putovanje kroz pank, metal, hard kor, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika! Vidimo se i slušamo na Zidiću!