Dani Vranja 2017

Dani Vranja

Dani Vranja – tradicija i duh Vranja u novim vremenima

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija „Dani Vranja“ ove godine održaće se od 27. do 31. avgusta, a organizatori najavljuju bogat i raznovrstan programski sadržaj. Prema njihovim rečima, ceo događaj ima za cilj promociju vranjskog kraja i njegove bogate duhovne tradicije.

Manifestacija će svečano biti otvorena u nedelju, 27. avgusta od 20 časova, a nakon otvaranja posetioci će moći da pogledaju predstavu „Stojanke bela Vranjanke“. Dan kasnije, od 18 časova, na Gradskom šetalištu održaće se Međunarodna smotra folklora kao i defile folklornih ansambala, dok je nastup folklornih društava zakazan za 19:30 na Centralnoj bini. Od 19 časova u Muzej kući Bore Stankovića održaće se promocija knjige „Bunker Swing“, na kojoj će govoriti autori Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović, kao i književni kritičar Vladimir Arsenić.

„Dani Vranja“ obilovaće i muzičkim programom – u utorak, 29. avgusta, posetioci će moći da uživaju u izvornim vranjskim pesmama, dok je za ljubitelje nešto drugačijeg zvuka rezervisan nastup Nevernih beba (30. avgust) i Alena Islamovića (31. avgust). U sredu će Teatar Madlenianum izvesti čuvenu Mocartovu operu „Čarobna frula“, dok će u četvrtak koncert održati hor lokalne muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Svakog dana manifestacije na Gradskom šetalištu održavaće se salon knjiga i etno sajam, dok su za one najmlađe organizatori pripremili dečju radionicu slikanja „Bakin ćilim“. Ovi radovi biće izloženi poslednjeg dana u Galeriji Narodnog univerziteta.

U okviru ovogodišnjih „Dana Vranja“ biće organizovana i prezentacija tradicionalne vranjske kuhinje i pića, defile old tajmera, izložba tradicionalnih muzičkih instrumenata, kao i škola pletenja, heklanja i ukrasnog veza, dok će poslednjeg dana manifestacije Četa konjanika Policijske brigade Beograda prodefilovati centralnim ulicama grada i izvesti pokaznu vežbu na stadionu.

Manifestacija „Dani Vranja“ održava se u organizaciji Grada Vranja i Turističke organizacije grada Vranja.
Dani Vranja

Smeštaj u blizini: Vranjska Banja


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *