DAH Teatar: „Zа tvoje dobro”

DAH Teatar: Predstave „Zа tvoje dobro” i „Drveće pleše”

U okviru 17. dečjeg festivala „Zvezdarište”, DAH Teatar će izvesti svoju predstavu „Za tvoje dobro” u petak, 27. maja, u 11 časova, na velikoj sceni Teatra „Vuk”.

Predstava se zasniva na članovima Konvencije UN-a o pravima deteta, specifično na 3. članu Konvencije: „Svi odrasli treba da postupaju onako kako je najbolje za dete. Kada odrasli donose odluke treba da misle kako će njihove odluke uticati na decu”.

Koristeći strukturu bajki i njihovu dekonstrukciju, predstava istražuje problematičnu stranu sveta u kome živimo, sa idejom da utiče na podizanje svesti o pravima mladih i dece, ali i da inspiriše i motiviše da ne zatvaramo oči pred kršenjem ovih prava i da zajedno utičemo na pravljenje uslova za njihovu primenu.

Predstava je za decu uzrasta 9+ godina.

Predstava DAH Teatra „Drveće pleše” igraće se u nedelju, 29. maja, sa početkom u 21 čas, u Studentskom parku u Beogradu. „Drveće pleše” je plesno-pozorišna predstava na otvorenom koja se bavi važnošću očuvanja drveća. Predstava nam prenosi svet drveća koje ima svoj život, protkan pamćenjem, komunikacijom, brigom za mlade i disanjem koje oslobađa kiseonik, tako neophodan za ljudsku zajednicu. 

Predstava, u režiji Dijane Milošević i Jadranke Anđelić, u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu, govori o „životu” drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo kojom želimo da najdirektnije, umetničkim sredstvima utičemo na građane da gledaju na drveće drugačijim očima i da shvate hitnost potrebe da se drveće u našem gradu i zemlji zaštiti od neumerene seče.

O projektu: DRVEĆE PLEŠE NOVI PROJEKAT – DAH TEATAR (dahteatarcentar.com)

Foto: Đorđe Tomić