AHK

Članice Nemačko-srpske privredne komore donirale više od milion evra za borbu protiv pandemije

U cilju pružanja podrške institucijama i zdravstvenim radnicima u Srbiji u borbi protiv pandemije COVID-19, kompanije-članice Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije) tokom prethodnih nedelja donirale su pomoć ukupne vrednosti 1.087.000 evra. Reč je o pomoći u vidu konkretne medicinske opreme i finansijskih sredstava za njenu nabavku, doniranoj robi i prehrambenim/higijenskim paketima, ali i o ustupanju usluga firmi u humanitarne svrhe (poput prevoza i distribucije).

Predsednik AHK Srbije i generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger istakao je da je Nemačka bila i ostala pouzdan partner Srbiji, kao i da će angažman nemačkih investitora nastaviti da doprinosi ekonomskoj održivosti Srbije i u teškim vremenima.

Ronald Seeliger AHK“Nemački investitori prisutni su u Srbiji pune dve decenije, a trenutno ovde posluje blizu četiri stotine nemačkih kompanija sa više od 60.000 zaposlenih. To je jasan pokazatelj da je Nemačka jedan od najvažnijih i najpouzdanijih privrednih partnera Srbije, a tako će biti i ubuduće. Čak i u ovim izazovnim trenucima kada su čitav svet i globalna ekonomija već pogođeni efektima pandemije, veoma je važno da ostanemo ljudi i da svako od nas, onoliko koliko može, pomogne institucije i zdravstvene radnike u borbi protiv korona virusa. Donacije kompanija su naš način da pokažemo da je Nemačka ne samo važan privredni partner Srbiji, već pre svega prijatelj”, naglasio je predsednik AHK Srbije.

Kompanije-članice AHK Srbije koje su do sada donirale pomoć su: Generali Osiguranje Srbija, Hemofarm A.D., Henkel Srbija, Inmold, Klett izdavačka kuća d.o.o., Lidl Srbija, Messer Tehnogas, Mirax Agrar, Nelt Grupa, Peric Trans Company, Stim- Import Loznica, Transfera d.o.o., ZG Lighting SRB d.o.o (Zumtobel Group) i mnogi drugi. Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. Sa preko 350 kompanija članova, AHK Srbija predstavlja najveću bilateralnu privrednu komoru u Srbiji.

Informacije o pojedinačnim donacijama članova AHK Srbije nalaze se na sajtu Komore https://serbien.ahk.de/sr/info-centar/novosti/news/2.