Moja Srbija

Čisto lice Čukarice

Čisto lice Čukarice

Tokom dvodnevne akcije ČISTO LICE ČUKARICE pozivamo građane da otpad, koji imaju u svojim kućama i stanovima, a pre svega stare i istrošene elektronske i električne uređaje, prikupe i doniraju u humanitarne svrhe

U okviru kampanje „Čisto lice Srbije“ na teritoriji beogradske opštine Čukarica, 14. i 15. oktobra će biti organizovana akcija „Čisto lice Čukarice“.

Tokom dvodnevne akcije, pozivamo građane da otpad, koji imaju u svojim kućama i stanovima, a pre svega stare i istrošene elektronske i električne uređaje, prikupe i doniraju u korist kampanje. Očekujemo da će kroz informaciju da će novac od prikupljenog otpada biti usmeren u humanitarne svrhe, građani prepoznati značaj reciklaže i činjenicu da otpad ne predstavlja bespotreban teret, već novu sirovinu i novu vrednost, koja ima veliki značaj, kako za privredu, tako i za društvo u celini.

Građani koji poseduju kabasti električni otpad, poput frižidera, šporeta, veš mašina i sl. mogu se uključiti u akciju pozivanjem broja 011/ 30-33-502, a ekipa „Čisto lice Čukarice“ će u subotu, 15. oktobra doći na njihovu adresu i pokupiti navedeni uređaj.

Kampanju „Čisto lice Srbije“ organizuju udruženje građana „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda, u saradnji sa Reciklažnim centrom „Božić i sinovi“ i uz podršku Grada Beograda. Osnovni cilj kampanje je podizanja svesti građana o značaju reciklaže otpada i zaštite životne sredine, putem donacije novca dobijenog prikupljanjem otpada, u dobrotvorne svrhe.

U Srbiji je ustaljena praksa da kompanije koje se bave reciklažom plaćaju firmama i pojedincima za svaki kilogram preuzetog otpada. Kroz svoju kampanju, „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda će pozvati firme koje posluju u Srbiji, da prikupe što veću količinu otpada i da se odreknu potencijalnih prihoda, u humanitarne svrhe. Osim kompanija, u akciju će se uključiti i lokalne samouprave, omladinska udruženja i svi zainteresovani građani.

Dobro došli!

Više informacija o projektu možete pronaći na sajtu www.CistoLice.rs


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]