Budi „Sam svoj solarni majstor“ drugi put u 2014. godini

1solarni-paneliPokret gorana Novog Sada organizuje vikend seminar „Sam svoj solarni majstor“, u Ekološkom centru Radulovački tokom vikenda 10. i 11. maja 2014 godine, drugu u nizu edukacija ove vrste koju planira da realizuje tokom 2014. godine sa ciljem informisanja javnosti o značaju upotebe obnoviljivih izvora energije za održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Vikend seminar „Sam svoj solarni majstor“ je idealna prilika za sve zainteresovane iznad 18 godina, koji imaju želju da nauče kako da sačuvaju zdravu životnu sredinu i kako se štedi i proizvodi električna enegija, ali i da steknu praktične veštine potrebne za  samostalnu izradu i primenu obnovljivih izvora energije sa akcentom na solarnu energiju.

Nakon uvodnog predavanja o obnovljivim izvorima energije i procesu dobijanja električne energije od energije Sunca, uslediće grupnipraktičnirad,uzstručnovođstvo, kroz ceo processastavljanjaminisolarneelektrane. Nakon identifikacije preferencija, prethodnog predznanja po prilagođenom programu neformalnog obrazovanja biti upoznati sa osnovnim principima metodama i tehnikama enegetike, izvora energije, načinu prenosa distribucije i skladištenja električne energije kroz niz pokaznih vežbi, samostalno i u grupama, ovaladaće tehnikama korišćenja električnog alata, mernih instrumenata i regulacione opreme koja se koristi prilikom implementacije fotonaponskog sistema. Kruna obuke će biti njihov samostalan rad u grupama gde će imati zadatak i cilj da na osnovu prethodnog stečenog znanja uz stručnu pomoć i nadzor realizuju helio elektranu snage 200 W, podese parametre i prate njen rad.

Pokret gorana Novog Sada već dve godine organizuje ovaj vid edukacija te je do sada korz ovu obuku prošlo više od 100 učesnika. Ovog puta mogu da se prijave svi zainteresovani stariji od 18 godina koji cene životnu sredinu i žele da nauče praktične veštine na temu sastavljanja mini solarne elektrane i to popunjavanjem aplikacionog formulara (koji mogu preuzeti sa sajta www.pokretgorana.org.rs) i slanjem na e-mail adresu office@pokretgorana.org.rs najkasnije do 7. maja u 16 časova.

Kotizacija za učešće iznosi 4.500,00 dinara, a u cenu su uračunati program edukacije, stručni predavači, sav potreban materijali alat, smeštaj, ishrana i organizacija.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.