BORDELOV FRONTMEN ODAO POČAST ZA ROĐENDAN DŽOU STRAMERU

Gogol Bordello

BORDELOV FRONTMEN ODAO POČAST ZA ROĐENDAN DŽOU STRAMERU

Judžin Hac, frontmen benda Gogol Bordello, koji očekujemo na Arsenal Festu 2021. godine u Kragujevcu, našao se među brojnim muzičarima koji su nastupali u petak 21. avgusta na događaju „A Song For Joe: Celebrating the Birthday of Joe Strummer”, koji je prenošen uživo preko jutjuba.

Događajem je na rođendan Džoa Stramera (1952-2002) odata počast njegovom nasleđu, kroz nastupe i svedočenja mnogih prijatelja nekadašnjeg frontmena legendarnog benda Kleš (Clash), kao i znamenitih imena muzičke i umetničke zajednice, uz do sada neviđene Stramerove snimke uživo.

Kako je i bilo najavljeno, pored Haca, učestvovali su i Brus Springstin (Bruce Springsteen), Džim Džarmuš (Jim Jarmusch), Džoš Hom (Josh Homme), Mat Dilon (Matt Dillon), Stiv Bušemi (Steve Buscemi), Tom Morelo (Morello) i brojni drugi.

„Videti da toliko muzičara i umetnika dolazi da oda počast Džou je stvarno dirljivo. Njemu je zajednica oduvek bila važna. Bila to svirka sa prijateljima, organizovanje noćnih logorskih vatri ili upadanje na festivale, Džo je uvek bio usredsređen na spajanje ljudi. Premda svi ne možemo biti zajedno u prostoriji, ne vidim bolji način da se osetimo ujedinjenima. Džo bi ovo voleo”, kaže njegova supruga Lusinda Tejt (Lucinda Tait).

Događaj je održan kao podrška akciji Save Our Stages, čiji je cilj očuvanje nezavisnih koncertnih prostora i promotera u Sjedinjenim Državama.

Izvor: longplay.rs
Foto: Daniel Efram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *