Moja Srbija

Beogradski turistički festival

Beogradski turistički festival

3. i 4. JUN, TRG REPUBLIKE

U petak i subotu, 3. i 4. juna, Turistička organizacija Beograda organizuje Beogradski turistički festival, novu manifestaciju kojom najavljuje letnju turističku sezonu u našem glavnom gradu.

Posetioci festivala će imati prilike da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom Beograda, da saznaju šta imaju i nude beogradske opštine, ali i druge destinacije širom naše zemlje i regiona. Pored brojnih muzičkih koncerta i nastupa, posetioce očekuju vredne nagrade, među njima vaučeri za vikende u brojnim srpskim banjama.

Kuriozitet večeri biće nastup naših muzičkih legendi Nade Pavlović i Tanje Jovićević, kao i grupe Texas Flood, ali i brojnih drugih izvođača, muzičkih grupa i umetnika.

Program počinje u petak, u 16 časova i trajaće do 22 sata. Svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 19 časova. U subotu, 4. juna, Beogradski turistički festival će trajati od 10 do 14 časova.

Među izlagačima su gradske opštine Voždovac, Savski venac, Lazarevac, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Vračar, Čukarica, Obrenovac, Surčin, Grocka, Barajevo, Sopot, Stari grad, Rakovica, Mladenovac, koje svojim učešćem na Festivalu pozivaju Beograđane i goste da ih posete. Izlete i ekskurzije van grada će predložiti turističke organizacije Loznice, Čačka, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Leskovca, a na duže odmore, iz Budve, Trebinja i Nikšića srdačno zovu u goste.

Na štandu Turističke organizacije Beograda posetioci se mogu informisati o svim turističkim sadržajima i programima u našem glavnom gradu, a deliće se i karte za turističke programe. Svoje ponude će predstaviti Beogradske pijace, Muzej vazduhoplovstva, Beogradska destilerija, zatim Pozorište „Pinokio”, Muzej savremene umetnosti, Palata Srbije, Štark Arena, Ada Ciganlija i JKP „Pogrebne usluge”. Da je turizam predivno zanimanje, potvrdiće učešće Univerziteta Singidunum, Visoke turističke škole, Visoke hotelijerske škole i Visoke zdravstvene škole.

Festival se organizuje uz podršku Grada Beograda. Prijatelj manifestacije je Jazak voda.