Moja Srbija

ipoc

Devet koncerata orkestra IPOC ove sezone na Kolarcu

Ove jeseni, uzdiže se nova generacija muzičara i Beograd dobija novi orkestar – IPOC.

International Prodigy Orchestra and Choir (IPOC) je simfonijski orkestar koji je okupila maestro Džin Fu, međunarodno poznati dirigent, kompozitor, edukator i još mnogo toga.

Maestro Džin Fu i IPOC su 6. jula u Kolarčevoj zadužbini održali koncertpod nazivom „East Meets West – Voices in Belgrade“ na kojem je maestro dirigovala samo gudačkim orkestrom i na kojem su nastupili vokali iz Kine i Srbije (Vandž Džang sopran, Sonja Stefanović Eliades mecosopran, Jučan Cin mecosopran, Džiongtao Li bariton, Šci Ciao mecosopran, Emilija Pinto klavir).

Džin Fu je ovog puta okupila kompletan simfonijski orkestar sastavljen od mladih i talentovanih muzičara koji neguju tradicionalne vrednosti, proslavljajući muziku u svoj svojoj uzvišenosti.

Maestro Džin Fu i IPOC odbor zakazali su devet koncerata u koncertnoj sezoni 2017/18. kao i u sezoni 2018/19, sa dinamikom jedan koncert mesečno, a zakazani su i nastupi u inostranstvu. Na ovaj način Džin Fu pruža priliku mladim muzičarima da otpočnu razvoj svoje karijere na ozbiljan i profesionalan način. Zbog toga je prisustvo IPOC-a dragoceno za Beograd, njegovu muzičku scenu i sve generacije koje ne žele da živopisan svet klasične muzike iščezne ili promakne.

Drugi koncert, a prvi kojim otvaraju sezonu je zakazan za 22. oktobar od 20 časova na Kolarcu. Sa ponosom ističu da će im se tom prilikom pridružiti gosti iz Kine, solisti: Šcong Liu, klavir, Vandž Džang, sopran, Džiongtao Li, bariton, Na Džang, sopran kao i Ženski hor iz Šangaja. Posebna je čast da će im na otvaranju sezone gošća biti prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

Veče koje planiraju da poklone Beogradu će biti proslava muzike. Biće izvedena srpska premijera Yellow River Piano Concerto, aranžman Čangcong Jin, kao i Yellow River Cantata (Sinhai Sjen), izabrani delovi. Na programu su i Fantazija na srpske teme, Nikolai Rimsky-Korsakov, Poljski vojni marš Op 40, No.1, F. Šopen, Simfonija No. 5, L. V. Betoven i odabrane arije iz različitih opera.

Karte po ceni od 800 dinara u prodaji su na blagajni Kolarčeve zadužbine.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]