Bariton Hongju Čen

Bariton Hongju Čen gostuje u Verdijevoj „Travijati”

Bariton Hongju Čen gostovaće 20. juna, u ulozi Žorža Žermona, u operi Đuzepa Verdija „Travijata”, koja će od 19.30 časova biti izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića.

Naslovnu ulogu tumači Sanja Kerkez, dok će u roli Alfreda Žermona nastupiti Dušan Plazinić.

U podeli su i Željka Zdjelar (Flora Bervoa), Nevena Milošević (Anina), Mihailo Šljivić (Doktor Grenvil/Markiz d’ Obinji), Miroslav Markovski (Baron Dufol), Slobodan Živković (Gaston), Siniša Radin (Đuzepe) i Ranko Jović (Komisionario).

U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Režiju Borislava Popovića iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić.

Scenografiju je kreirao Boris Maksimović, kostime Božana Jovanović, a koreografiju je uradio Vladimir Logunov.

Hongju Čen, bariton (poreklom iz Unutrašnje Mongolije/Kina), upisao je doktorske akademske studije solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Mijailovića, oktobra 2021. godine.

Pobednik je na mnogim internacionalnim takmičenjima solo pevača, poput 55. Internacionalnog takmičenja „Antonín Dvořák”, „Johannes Brahms” (Austrija), „Ada Sari” (Poljska), „Citta di Alcamo” (Italija), „Simándy József” (Mađarska), „Imrich Godin” (Slovačka), UPMCF (Francuska), „JEJ Reszkov” (Poljska) i „Kammeroper Schloss Rheinsberg” (Nemačka). Nastupao je u Frankfurtskoj operi, Bajrojtskom festivalu „Haus Wahnfried”, Tirolskom festivalu, Narodnom pozorištu u Vajmaru, Teatru u Lođu (Poljska) i Narodnom pozorištu u Segedinu.

Opsežni koncertni angažmani odveli su Hongju Čena u nekoliko evropskih zemalja, kao i u Aziju i doveli do saradnje sa renomiranim orkestrima, kao što su Nemačka državna filharmonija „Rhineland-Palatinate”, Brandenburški državni orkestar, Praška filharmonija, Nacionalni orkestar Lorene.

Sarađivao je sa dirigentima kao što su Christian Thielemann, Helmut Rilling, Gustav Kuhn i Gyüdi Sandor.

Od 2018. godine zaposlen je u zvanju docenta na Univerzitetu umetnosti Mongolije u Kini i na Univerzitetu u Segedinu, u Mađarskoj.

Gostujući je profesor na mnogim master kursevima u Kini i Evropi.