Osama - Kasaba u Njujorku

April u Zvezdara teatru

Počela je prodaja ulaznica za april – na novom sajtu Zvezdara teatra pronaći ćete repertoar u delu „Kupi ulaznice”, a datumi izvođenja će biti istaknuti i na svakoj predstavi pojedinačno

Proleće donosi novu energiju u sale koje će prvi put nakon dve godine raditi punim kapacitetom, tako da će se predstave izvoditi i na Sceni Danilo Bata Stojković, kao i na Novoj sceni. Prema novoj odluci Vlade Republike Srbije, nošenje zaštitnih maski za lice je preporučena, ne i obavezujuća mera.

Sve do sada važeće preventivne mere – držanje rastojanja, merenje temperature i dezinfekcije obuće, više nisu obavezne.

Ovog meseca obeležava se i jubilej komada „Osama – Kasaba u Njujorku”, koja će 4. aprila proslaviti svoju četvrtu godinu od premijernog izvođenja. Ovaj komad je na repertoaru 6, 7. i 11. aprila.

„Voz” Kormaka Makartija, u režiji Voje Brajovića, posle pauze u martu, vraća se na Novu scenu u dva termina 9. i 13. aprila.

Monodrama „Knjiga o Milutinu” Danka Popovića biće izvedena pet puta – 10, 16, 19, 20. i 29. aprila, na Novoj sceni. Nenad Jezdić koji tumači lik Milutina Ostojića, nastavlja svoja gostovanja po Srbiji – 5. aprila u Mladenovcu, 6. aprila u Pančevu i 28. aprila po drugi put u Aranđelovcu, dok je 4. aprila planirano gostovanje u Milićima, u Republici Srpskoj.

Tu su i druge predstave koje publika voli, kao što su: „Sportsko srce”, „Tre sorele”, „Hipnoza jedne ljubavi”, „Pasivno pušenje”, „Klaustrofobična komedija”, „Ljubav u Savamali”…

Na Scenu Danilo Bata Stojković dolazi novosadsko „Pozorište mladih”, koje će 12. aprila izvesti komad „Deca paklene pomorandže”, inspirisanu romanom Entonija Bardžisa „Paklena pomorandža”, autora Kokana Mladenovića i Nine Plavanjac, u režiji Kokana Mladenovića.

Radno vreme blagajne u aprilu je radnim danima od 12 do 18 časova, odnosno do početka predstave i vikendima dva sata pre početka predstave. Sva izvođenja na Sceni Danilo Bata Stojković počinju u 19.30 časova, dok će na Novoj sceni predstave počinjati u 20 sati.

Pozvani ste da ulaznice kupujete onlajn preko sajta pozorišta, na najbrži i najjednostavniji način, ili rezervišete željene ulaznice popunjavanjem formulara.

Na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram pratite najnovija dešavanja u pozorištu, vesti i utiske koje se prenose nakon izvođenja predstava.

April 2022. godine će svakako biti jedan od legendarnih trenutaka, jer će sale posle dužeg vremena biti ispunjene do poslednjeg mesta!

Foto: Nikola Vukelić