Kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u opštini Kanjiža

Kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u opštini Kanjiža

Nastavljajući da brine o zajednici u kojoj posluje, kao i o dobrobiti njenih članova, kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u naseljima opštine Kanjiža. Ovaj projekat, vredan dva miliona dinara, realizovan je u saradnji sa Udruženjem građana „LandART” iz Kanjiže.

Zahvaljujući ovoj donaciji kompanije NIS, gotovo 1000 mališana iz naselja Male Pijace, Horgoš i Velebit, dobili su nove bezbedne elemente na svojim igralištima, gde će imati priliku da stvaraju nove uspomene i uživaju u igri i razonodi sa svojim vršnjacima. Ovim povodom, igralište u Malim Pijacama obišli su Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS i Atila Šafranj, predstavnik udruženja „LandART”.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS.

„Nadam se da ćemo još dugo imati zajednički program i zajedničke akcije u vezi sa razvojem naše opštine. Danas imamo posebnu čast i mogućnost da dobijemo još dva miliona dinara kao posebnu donaciju od kompanije i zahvaljujemo na tome. Mi imamo 13 naselja i u tri ćemo sada imati obnovljeno igralište. Naša deca su naša budućnost i ako se oni dobro osećaju u našoj sredini, zajednici, opštini, onda se nadamo da će ovde ostati”, rekao je Fejstamer.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, kazao je da su do sada u opštini Kanjiža zajednički realizovani brojni značajni projekti u korist građana i da će se saradnja nastaviti.

„Hteo bih da zahvalim građanima opštine Kanjiža na tome što nas doživljavaju kao partnere i svoje prijatelje i omogućavaju NIS-u da uspešno posluje na ovim prostorima. Mi ćemo, kao društveno odgovorna kompanija, učiniti sve što je do nas da još više učvrstimo taj odnos i da dalje poboljšavamo tu saradnju. U sledećoj godini NIS i opština Kanjiža sarađivaće u oblasti obrazovanja i mi ćemo uložiti sredstva u našu decu, jer je slogan NIS-a ‘Budućnost na delu’, a ta budućnost su naša deca”, istakao je Smirnov.

Atila Šafranj, predstavnik Udruženja građana „LandART”, zahvalio je kompaniji NIS na podršci.

„Zahvaljujemo Naftnoj industriji Srbije, koja je i ove godine donirala sredstva iz kojih smo uspeli da na teritoriji Opštine Kanjiža obnovimo tri igrališta i to u Horgošu, Velebitu i u Malim Pijacama. Iz dobijenih sredstava trudili smo se da nabavimo ne samo atraktivne, već i bezbedne elemente, tako da ono što je ugrađeno i postavljeno na ovom igralištu ima sve bezbednosne sertifikate. Posla imamo još puno i iskreno se nadam da ćemo i ubuduće imati prilike da sarađujemo sa NIS-om, a što se tiče rezultata dovoljno je samo da pogledate lica ovih mališana koji su oko nas”, izjavio je Šafranj.