38. Manifestacija „Dani ludaje”

38. Manifestacija „Dani ludaje”

Ovogodišnja, 38. po redu, manifestacija „Dani ludaje” održaće se od 14. do 17. septembra 2023. godine, u Kikindi

Manifestacija je neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada. Svojim razvijanjem, od skromne gradske priredbe, stvorena je manifestacija koja promoviše sve turističke, ali i privredne i kulturne potencijale Grada Kikinde, kao i vrednosti severnobanatske sredine ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu. Manifestaciju poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva.

Manifestacija tokom 4 dana nudi mnoštvo događaja: Banatski fruštuk gde mogu da se probaju specijaliteti našeg kraja, Gostinska soba gde kulturno-umetnička društva prikazuju svoj program, a maskirani predškolci naprave pravu atrakciju kada njih više od 500 prodefiluje gradom obučeni u kostime plodova jeseni. Neizostavni su i večernji koncerti koji upotpunjuju program manifestacije. Ono što čini srž manifestacije jeste merenje najteže i najduže ludaje.

Najteža izmerena lepotica na „37. Danima ludaje” imala je težinu od 716,5 kg, proizveo ju je Tibor Kokai iz Mađarske, a najdužu 259cm dugačku, proizveo je Dušan Jankov iz Čuruga.

Tokom konferencije možete saznati šta su Kikinđani ove godine spremili za svoje goste i sve one koji požele da za vreme trajanja maifestacije budu deo ove interesantne priče.

Foto: www.kikinda.org.rs