15. JUBILARNI BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA

Karneval brodova

15. JUBILARNI BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA

Turistička organizacija Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, i u saradnji sa mnogobrojnim gradskim službama i partnerima, u subotu, 31. avgusta, po 15. put organizuje tradicionalnu gradsku manifestaciju „Beogradski karneval brodova“.

U karnevalskoj atmosferi, sa puno muzike i zabave za cele porodice, Beograđani i gosti Beograda uživaće u paradi plovila koja će defilovati beogradskim rekama tačnije na delu reke Save od Brankovog mosta do mosta Gazela, dok će se duž Sava promenade tokom popodneva i večeri odvijati raznovrsni sadržaji.

PROGRAM KARNEVALA:

Program na bini:

16.30 Početak programa. Voditelj manifestacije: Voja Nedeljković
16.35 Nastup Dečijeg kulturnog centra Beograda: Leontina Vukomanović i Hor Čarolija, specijalni gost Sergej Ćetković
17.00 Nastup Policijskog orkestra
17.15 Nastup i defile Mažoretkinja

17.45 SVEČANO OTVARANJE MANIFESTACIJE

Program na vodi:

18.00 – 19.30 Revijalni defile rečnih plovila
17.15 Okupljanje na nultnom kilometru na Ušću, na novobeogradskoj strani
18.00 Svečana povorka, uzvodno od Brankovog mosta do završetka Savske promenade.

Svi brodovi su u obavezi da napuste akvatorij u 19.30 časova.

Zainteresovani za učešće u revijalnoj povorci brodova treba prethodno da popune prijavu. Popunjavanjem prijave potvrđujete da ste upoznati sa svim zakonima propisanim za plovidbu na unutrašnjim plovnim putevima. Sva plovila koja nisu registrovana ili osobe koje nemaju dozvolu za upravljanjem plovilom kao i osobe u alkoholisanom stanju biće isključena iz svečane povorke i kažnjena zakonom propisanim merama.

Popunjene prijave je neophodno poslati elektronskim putem na adresu:
mgrce@tob.rs, mob: 062/885 22 43, najkasnije do četvrtka, 29.08.2019. godine.

Nastavak programa na bini:

19.30 Performans Teatra 011 „Prljavi ples”
20.00 Muzički koncert
21.00 Muzički vatromet
21.15 Dodela nagrada za najbolje dekorisano plovilo
21.30 Muzički koncert
22.30 Kraj programa

Početak karnevala biće obeležen svečanim nastupom Policijskog orkestra koji će izvesti pesme o Beogradu i defileom mažoretkinja. Program na obali će početi nastupom Dečjeg kulturnog centra Beograd, Leontine Vukomanović i Hora „Čarolija”, repertoarom namenjenim našim najmlađim sugrađanima, a specijani gost biće Sergej Ćetković.

Na brojnim punktovima duž promenade, mališani će izrađivati karnevalske maske i razglednice u okviru kreativnih radionica. Igraonica Kamičak će prirediti dečiji gusarski kutak za izradu gusarskih brodića i maski sa poznatim likovima animiranih junaka. Najmlađe će zabavljati i najpopularnije maskote udruženja „Komični teatar”, kao i brojni ulični izvođači, mađioničari, ljudi na štulama i animatori. Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju će na svom pultu demonstrirati vezivanje različitih brodskih čvorova, dok će Muzej iluzija predstaviti svoju „Obrnutu sobu” u kojoj će posetioci moći da se fotografišu i zabave. Sastavni deo događaja biće i Maskembal inspirisan karnevalom u Veneciji koji će prirediti Belgrade Waterfront. Na Karnevalskom bazaru posetioci će moći da kupe suvenire, ručno rađene ukrase, karnevalske maske i različite organske proizvode naših proizvođača.

Centralni deo događaja je defile okićenih plovila, kada ćemo, uz muziku, uživati u paradi dekorisanih čamaca, brodova i drugih plovila iz svih beogradskih marina, i na ovaj način poslati lepu sliku Beograda u svet.

Po završetku atraktivne parade na vodi, program na obali biće nastavljen nastupom „Teatra 011” koji će izvesti „Prljavi ples”, a zatim će uslediti muzički koncerti poznatih grupa koje će zabavljati posetioce do kasnih večernjih sati.

Beogradski karneval brodova je prilika da u jedinstvenoj festivalskoj atmosferi uživamo sa svojim porodicama i decom u čarima beogradskih reka, na simboličan način privedemo letnju sezonu kraju i pripremimo se za jesenji period u Beogradu kada nas očekuju velike i značajne kulturne manifestacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *