Summer SAXperience

Summer saxsperience

Letnja škola saksofona & festival Summer SAXperience i ovog avgusta u
Herceg Novom

Međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience organizuje Četvrtu međunarodnu letnju školu i festival saksofona Summer SAXperience od 5. do 15. avgusta 2019. godine u Herceg Novom.
Međunarodna letnja škola saksofona Summer SAXperience održava se svakog avgusta u jednom od najlepših gradova na Jadranu, Herceg Novom. Letnja škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u letnjoj afmosferi, uz letnju zabavu i druženje, na atraktivan i jedinstven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih delova Evrope i sveta.
Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih, master studija, diplomirane saksofoniste kao i hobiste.
Profesori letnje škole su najistaknutiji svetski saksofonisti. Predavači na ovogodišnjoj školi saksofona su Eva Barthas (Francuska), Gabor Bunford (Srbija), Uki Ovaskainen (Finska) i Milan Savić (Srbija).
Summer Saxperience omogućava polaznicima da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole Herceg Novi.
U toku Letnje škole organizuje se i Međunarodni festival saksofona Summer SAXperience, na kome nastupaju profesori škole sa gostima, pa je tako, ovaj događaj, postao jedan od najznačajnijh letnjih kulturnih događaja u Herceg Novom.

Belgrade SAXperience 2019.

Šesti međunarodni festival saksofona – Belgrade SAXperience biće održan od 2. do 5. oktobra u nekoliko koncertnih dvorana i na otvorenom u Beogradu.
Festival je do sada ugostio preko 50 najeminentnijih saksofonista iz 11 zemalja, inicirao 7 premijera i preko 40 koncerata. I ove godine na festivalu će nastupiti najznačajnija svetska i domaća imena saksofona koji će u toku festivala održati i svoje majstorske radionice. Belgrade SAXperience je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima najmlađih saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim svirkama sa popularnim repertoarom za saksofon. Pored bogatog programa festival Belgrade SAXperience inicira i premijere domaćih kompozicija i uspostavlja i razvija međunarodnu saradnju naših umetnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *