Premijera „Revizora“ u Beogradu

Revizor

„Revizor“ Narodnog pozorišta iz Prištine premijerno u Beogradu

Premijera predstave „Revizor“ N.V. Gogolja u izvođenju Narodnog pozorišta iz Prištine održaće se u utorak, 14. novembra sa početkom u 20:30 na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predstavu je prema motivima klasičnog dela ruskog realizma režirao švajcarski reditelj rodom iz Katalonije Maurisi Fare. Fare trenutno radi kao art direktor i dramaturg Monbižu teatra u Berlinu.

Pored glumaca iz ansambla Narodnog pozorišta u Prištini Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Jasmine Stoiljković i Nebojše Đorđevića, u predstavi igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihailović, Igor Filipović i Bojan Veljović. Scenograf je Goran Stojčetović a kostimograf Sara Bradić.

„Revizor“ Narodnog pozorišta u Prištini dobio je specijalnu nagradu kritike na Festivalu „Joakim Vujić“ održanom u Gračanici 2016. godine. Glumac ovog ansambla Milan Vasić nosilac je nagrade za najboljeg glumca za ulogu u ovoj predstavi.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

Moj izbor 2018 - Potrošači biraju najbolje! JOŠ SAMO 5 DANA traje prvi krug glasanja! #MojIzbor2018 #MojaSrbija mojasrbija.rs/wp/moj-izbor-2… via @MojaSrbija_rs

Otprilike pre 1 dana odМоја Србија 🇷🇸's Twitter preko Twitter Web Client

Ostavite komentar: