Konkurs za najlepšu pesmu o vinu

Mačkov podrum

Srpska čitaonica iz Iriga i Mačkov podrum raspisuju konkurs pesama o vinu

Povodom predstojećeg, jubilarnog 10. Dana mladog portugizera, vinarija Mačkov podrum zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga priređuje veliku svečanost u slavu vina, ljubavi, umetnosti i fruškogorske tradicije, a ovog oktobra raspisan je i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Žiri će nakon završetka konkursa izabrati tri najlepše pesme, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti Dan mladog portugizera koja će se održati 16. novembra 2017. u centru Novog Sada.

Pobednike čekaju i vredne nagrade, kako novčane, tako i u vidu proizvoda Mačkovog podruma, a sve pesme koje žiri uvrsti u uži krug biće objavljene u kompilaciji pesama iz ovog takmičenja. Tako su sve pesme iz užeg kruga prvih pet godina konkursa objavljene ove godine pod nazivom „Vino je poljubac postojanja“, što je ujedno i naslov pobedničke pesme iz prve godine konkursa.

Srpska čitaonica iz Iriga je najstarije čitalište na našim prostorima. Osnovana 1842. godine, imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije. Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi 6. generacija vinara.

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu traje od 1. do 30. oktobra 2017. Svi detalji se mogu pronaći na internet stranici www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

Moj izbor 2018 - Potrošači biraju najbolje! JOŠ SAMO 5 DANA traje prvi krug glasanja! #MojIzbor2018 #MojaSrbija mojasrbija.rs/wp/moj-izbor-2… via @MojaSrbija_rs

Otprilike pre 1 dana odМоја Србија 🇷🇸's Twitter preko Twitter Web Client

1 komentar

Ostavite komentar: