60. Dani berbe grožđa u Vršcu

Grožđenbal Vršac

Jubilarni 60. Grožđebal od 14. do 17. septembra

Već tradicionalno, trećeg vikenda u septembru ceo Vršac na nekoliko dana postaje prestonica grožda, voća i vina – tada se održava manifestacija „Dani berbe grožđa“, poznata i pod nazivom „Grožđebal“, na kojoj oko 100 000 posetilaca svake godine uživa u karnevalima, bacanju grožđa iz aviona, besplatnom vinu, kobasicama i tamburaškim koncertima.

Manifestacija će se ove godine održati od 14. do 17. septembra, a, kao i prethodnih godina, organizatori manifestacije, Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac pripremili su bogat zabavni i kulturno-umetnički program.

Prvi dan manifestacije, 14. septembar biće uvod u ovogodišnji Grožđebal – posetioci će uživati u besplatnom vinu, roštiljskim kobasicama i zvucima tamburaša, dok će u večernjim satima na velikoj bini nastupiti Garavi sokak, kao i nekoliko lokalnih bendova – vršački blues ansambl, sastav Unutrašnji portret i drugi.

Grožđebal će biti svečano otvoren u petak, 15. septembra od 21 čas, a iste večeri održaće se i tradicionalni izbor za Miss Berbe 2017. Popodnevni program u subotu rezervisan je za najmlađe posetioce Grožđebala, za koje su organizatori pripremili mini koncert, maskenbal i plesni program, a stariji će uzivati u dva koncerta na velikoj festivalskoj bini – od 20 časova nastupiće Ivana Selakov, a od 22 časa bend Van Gogh.

Poslednjeg dana manifestacije, 16. septembra, posetioce pored bogatog kulturno-umetničkog programa očekuje i nagradna igra bacanje grožđa iz aviona i tradicionalni vršački karneval, a, nakon svečanog zatvaranja od 20 časova, na ovogodišnjem Grožđebalu nastupiće grupa Legende i užički sastav Hadži prodane duše.

Ovogodišnji Grožđebal pratiće i brojne izložbe na temu grožđa, banatskih vinograda i vinogradarstva kroz vreme, kao i raznovrsna sportska dešavanja – ulične trke, ragbi turnir, takmičenje u sportskom ribolovu, vespa skup – takmičenje u sporoj vožnji i boulder fest – freeclimbing na vršačkim stenama. Svi posetioci će tokom trajanja manifestacije moći da obiđu gradske znamenitosti – crkve, trgove, Vršački zamak i Vidikovac, kao i da pođu na „put vina“, to jest na obilazak vinogorja do sela Gudurica, uz degustaciju vina.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *