Amira Medunjanin

Ovacije za Amiru Medunjanin u Kombank dvorani

Svetski priznata izvođačica sevdalinki i tradicionala sa naših prostora Amira Medunjanin održala je u petak i subotu prva dva od tri koncerta u beogradskoj Kombank dvorani, pred 700 posetilaca, koliko je, usled epidemioloških mera, bilo maksimalno propisano po koncertu. Oduševljena publika je vrsnu umetnicu dočekala gromkim aplauzom, a posle dva sata i 20 minuta vrhunskog ugođaja, sa bine ju je ispratila uz ovacije na nogama.

Medunjaninova je posetiocima, kao i uvek, priredila savršen koktel setnih emocija u pesmama i njene autentične, spontane duhovitosti koje prezentuje između numera. Na sceni su je pratili Antonio Vrbički (harmonika), Atila Aksoj (gitara i saz), Zoran Majstorović (gitara i oud), a posebnu pažnju poklonila je 18-godišnjem basisti Riadu Guzinu. Za početak, samo sa njim je i izašla na scenu i zapevala „Svirajte mi tiho, tiše”, jasno nagoveštavajući da ovim nastupima nastavlja koncertnu promociju aktuelnog albuma „For him and her”, sa obradama klasika Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić.

Kompletan sastav muzičara Amiri se priključio u „Ja nemam prava nikoga da volim”, a uz „Srećo moja” i ritam aplauza, mikrofon je bio usmeren ka sve raspevanijoj publici. Vratila se cenjena interpretatorka u detinjstvo, šarmantno podsećajući da je i u školi, sa osam godina, izvodila jednu Silvaninu pesmu i da je, kako kaže, „dobila dvicu”. Pozvala je publiku da iz sveg glasa peva „Umoran sam od života”. Što planski, što spontano, usled povika, u repertoaru su se našle i vanvremenske pesme Kemala Montena, Vere Ivković, Crvene jabuke, Zdravka Čolića…

U veličanstvenoj završnici, Amira je prvo izvela „Ajde, Jano”, a zatim i, akapela, Šantićevu „Eminu”. Novo druženje sa beogradskom publikom na istom mestu zakazano je i za ponedeljak, 15. novembar, u isto vreme.

Medunjaninova će nastupiti i 17. novembra (20.00) u Centru za kulturu Smederevo.

Foto: Live Production