Arlemm

Arilje – Letnja prestonica kulture

Dvanaesti po redu ARLEMM otvoren je pre sedam dana u Arilju, gala koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana Milenkovića, koji su premijerno za publiku u Srbiji, izvodili Karminu Buranu. Do sada ga je posetilo više od 5.000 ljudi koji su tokom prve nedelje trajanja imali priliku da slušaju i Anu Ćurčin, dečiji hor Branko, džez sastav Ejot…

Sve do 1. avgusta Arilje će biti prestonica kulturnih dešavanja, zato će se ulicama ovog grada i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Pored muzičke nastave, deca i mladi imaju mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku radionicu, a ljubitelji umetnosti su u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

„ARLEMM je ove godine prepoznat po šampionskim ostvarenjima. Spojili smo umetnost, sport, prirodu i dobili neponovljive rezultate, koji nas vode u nove ideje – poručuje Milica Mladenović iz organizacionog tima festivala.

Narednog vikenda, 30. i 31. jula, posetioci će biti u prilici da na ostrvu Uski vir, na Rzavu – najčistijoj reci u Srbiji, u okviru ARLEMM art festivala, uživaju u muzici Balkanopolisa i Slobodana Trkulje, Ortodoks keltsa, Teksas fluda, Svemirka i brojnih drugih umetnika. Ako ne budete u prilici da posetite Arilje, programe ćete moći da pratite uživo putem Telenorovog „jutjub” kanala.

ARLEMM 2021 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Telenor Fondacije, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo, Gete instituta.

Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na Arlemovom sajtu.