NURDOR Dobročinitelj 2024

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR dobitnik je Zlatne plakete „Dobročinitelj“ za 2024. godinu

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, nosi svoje korene u borbi roditelja čija su deca suočena sa surovom stvarnošću malignih bolesti. Pre dve decenije, ti roditelji, ispunjeni ljubavlju i hrabrošću, okupili su se s jednim ciljem: da pruže podršku ne samo svojoj deci, već i svim porodicama koje prolaze kroz istu agoniju.

NURDOR je postao simbol nade i podrške za mnoge porodice širom Srbije. Kroz niz inicijativa kao što su rehabilitacioni kampovi, roditeljske kuće za smeštaj tokom lečenja, izgradnja modernih bolnica i rešavanje sistemskih pitanja (sa promenom dva zakona), NURDOR je stvorio okruženje koje olakšava teške trenutke porodicama i pruža deci priliku za bolji oporavak.

Njihov doprinos ne meri se samo u materijalnim sredstvima ili medicinskim uslugama, već u nečemu mnogo dubljem – u ljubavi, podršci i nadi koju donose porodicama koje prolaze kroz najteže trenutke.

Zlatnu plaketu i prelazni trofej „Dobročinitelj“ primila je gđa Joland Korora, predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR. Priznanje je uručio g. Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Upravnog odbora Fonda B92.