Završni koncerti četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Završni koncerti četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u nastavku juna prisustvujete završnim koncertima četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Najpre, u petak, 14. juna, od 20 časova, nastupiće kamerni sastavi „Trio Variete” i „Duo Printaniere”, a potom u četvrtak, 27. juna, od 20 časova, kvartet „ROCHER”.

Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

U petak, 14. juna, u 20 časova, kamerni sastavi „Trio Variete” (flautistkinja Jelena Šarenac, violončelistkinja Natalija Tipsarević i pijanistkinja Ružica Gojković) i „Duo Printaniere” (flautistkinja Jelena Šarenac i gitarista Ognjen Grčak) će u okviru programa osamnaestog koncerta četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” izvesti kompozicije Fernanda Sora, Astora Pjacole i Feliksa Mendelsona.

U četvrtak, 27. juna, u 20 časova, nastupiće kvartet „ROCHER”, koji čine violinistkinja Radmila Rokvić, violista i perkusonista Dejan Rokvić, gitarista i tamburista Vladimir Marić i kontrabasista Slađan Cvejić.

Na programu devetnaestog, završnog koncerta četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije „Pirates of the Caribbean”, „The Pink Panther”, „Sir Duke”, „Take The A Train”, „Tico Tico”, „Oye Como Va”, „Balkan Ekspres”, „Eden”, „Joy As It Is”, „Kazimierz”, „Tribute to Maria”, „Kukush”, „Bright Clouds”, „Hajde Jano”, „Androvera” i „Jovano Jovanke”.

Na predstojećim koncertima, pored navedenih kompozicija, muzičari će izvoditi i po jednu numeru iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije, što predstavlja prepoznatljivu osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/858-1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertima ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Foto: Privatna arhiva