Zaječarsko pivo podržava kulturno-umetnička društva širom Srbije

Zaječarsko pivo, u saradnji sa Savezom kulturno-umetničkih društava Srbije (SKUDS), drugu je godinu zaredom pružilo podršku kulturno-umetničkim društvima naše zemlje, čime je još jednom dalo svoj doprinos u brojnim akcijama očuvanja kulturnog nasleđa.

Izvođački ansambli svojim radom neprestano neguju srpsku kulturu i običaje, čime već decenijama pružaju podršku u širenju tradicionalnih vrednosti našeg naroda na nove generacije.

Pod inicijativom „Zajedno za očuvanje tradicije”, Zaječarsko pivo je zajedno sa svojim potrošačima dalo doprinos kako bi se obezbedili novi kostimi, instrumenti i rekviziti, kao i angažman više stručnih saradnika, koji pomažu da se unaprede nove koreografije i scenski nastup.

„Zaječarsko pivo ponosno neguje i čuva tradiciju, a kulturno-umetnički ansambli već godinama uče brojne generacije o našem nematerijalnom nasleđu, te smo sa zadovoljstvom ponovo pružili podstrek njihovom radu. Drago nam je što su i naši potrošači prepoznali značaj očuvanja tradicije i što su se odazvali u velikom broju kako bi podržali ovu akciju”, istakla je Tamara Pajević, direktorka marketinga kompanije HEINEKEN Srbija.

„Drugu godinu zaredom se zahvaljujemo Zaječarskom na naporima koje ulaže da pomogne organizacijama koje čuvaju tradiciju našeg naroda. Uvek je zadovoljstvo biti deo akcija koje u prvi plan stavljaju promociju našeg kulturnog nasleđa mlađim generacijama. Na ovaj način stvaramo zajednicu kroz koju čuvamo naše narodne igre od zaborava, ali i mnogo više od toga. Kulturno-umetnička društva su istovremeno mesta okupljanja, radosti i vedrine, a ulaganjem u njih negujemo duh našeg naroda”, izjavio Milorad Lonić, predsednik Predsedništva Saveza kulturno-umetničkih društava Srbije.