Osama-Kasaba u Njujorku

Zvezdara teatar u decembru

Prodaja ulaznica za decembar počinje u utorak, 23. novembra, u 12 časova

Na decembarskom repertoaru Zvezdara teatra očekuje nas premijera predstave Sportsko srce, koncert Vlade i Bajke Hodač po žici, kao i tradicinolno poetsko Veče sa Matijom Bećkovićem.

Mesec počinje premijerom komada Đorđa Milosavljevića Sportsko srce, koja je zakazana za 4. decembar, u 19.30 časova. Predstavu je rediteljski na scenu Zvezdara teatra postavio Milan Karadžić, koji je okupio glumačku ekipu – Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović. Reprize Sportskog srca su 7, 22. i 24. decembra, od 19.30 časova.

Muziku za kraj godine donose nam Vlada i Bajka, koncertom Hodač po žici, kojim će promovisati svoj novi album. Muzičko veče u teatru pod zvezdama zakazano je za 21. decembar u 19.30.

Tradicionalno poetsko Veče sa Matijom Bećkovićem biće održano 30. decembra, kada će publika biti u prilici da čuje objavljene, ali i neke nove stihove našeg uvaženog akademika i pesnika. Prihod od prodaje ulaznica i donatorskih priloga, Bećković ustupa zajedno sa pozorištem Zvezdara teatar u humanitarne svrhe.

U decembru nas očekuje i monodrama Knjiga o Milutinu – deo prvi, sa Nenadom Jezdićem, koja je premijerno izvedena 11. novembra na Sceni Danilo Bata Stojković. Jezdić će Milutinovu ispovest u decembru ispričati čak pet puta – 5, 9, 12, 14. i 28. decembra.

Poslednjeg meseca u godini igraće se i Osama-Kasaba u Njujorku, Hipnoza jedne ljubavi, Klaustrofobična komedija, Berači snova, Pasivno pušenje, Tre sorele, Voz, Bajka o pozorištu i Ljubav u Savamali.

Radno vreme blagajne je radnim danima od 12 do 18 časova, odnosno do početka predstave, kao i vikendima dva sata pre početka predstave.

Foto: Nikola Vukelić (iz predstave Osama – Kasaba u Njujorku)