Moja Srbija

Zlatiborac

Zlatiborac pokreće avanturistu u tebi

Putevi koji nas vode u nepoznato izazovni su i teški. Pod okriljem nemilosrdne prirode, u nedostižnim vrhovima, satkana je sva surovost uspeha. Ali i njegova lepota.

Motiv naše želje za stalnim traganjem leži u tradiciji savladavanja nesavladivog, osvajanja neosvojivog. U zovu nepoznatih daljina, iskušavamo identitet heroja koji je iz porodičnog ognjišta, netaknutog okruženja sela Mačkat, dosegao horizont. Uspon nije uvek bio naklonjen, ali silovitost potrebe da probijemo sopstvene granice, nadvladao je zakon prirode. Ljubav prema onome iz čega je Zlatiborac potekao, lepota uspeha koju smo osetili kada smo prvi put zakoračili, vodila nas je napred. U takmičenju sa nepredvidivim događajima, iznenađenjima koja nas iznova i iznova čekaju iza svakog sledećeg, postignutog cilja, mi biramo da trajemo. I odlučni smo u tome.

Kroz iskustvo junaka, proširili smo vidike. Stvorili smo nove formule, nova uživanja, nove Zlatiborac ukuse. Pomirili smo nežno i surovo, divlje i pitomo. Neizvesnost nije omela našu usredsređenost. Ostali smo verni svom izvoru, suštini, koja je naša inspiracija.

Postavili smo nove standarde. Visoke, ali dostojne posvećenog takmičara. Koji, kada je teško, ne odustaje. Koji, kada je lagodno, ne popušta. Kome je izazov ultimatum, a komfor nepoznanica. Dostojne samo pravog, autentičnog avanturiste.

Jer kad avantura počne, nepokolebljivost, spremnost na velike poduhvate i postojanost su izbor, kvalitet i snaga Zlatiborca. Pobeđujemo, jer verujemo u sebe. Verujemo i u avanturiste oko sebe. Zato ponosno pratimo mnoge koji vape za izazovima, a jedna od njih je i Staša Gejo, reprezentativka Srbije u sportskom penjanju.

Zlatiborac