Moja Srbija

Manakovo kulturno leto: Miloš VelikiZavršnica Manakovog kulturnog leta

MILOŠ VELIKI U MANAKOVOJ KUĆI

Ambijentalnim izvođenjem monodrame „MILOŠ VELIKI, KNJAZ SRPSKI” Aleksandra Dunića, koju je po tekstu Milovana Vitezovića režirao Milan Rus, u petak, 30. septembra, u Manakovoj kući, završava se jednomesečna manifestacija Manakovo kulturno leto.

Tokom manifestacije U Manakovoj kući i „u gostima” priređeno je 25 koncerata, predstava, poetskih večeri i filmskih projekcija. Manakovo kulturno leto organizovali su Tangram Centar i Etnografski muzej u Beogradu, u saradnji sa produkcijom Touchsound i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS.

O PREDSTAVI

Monodrama „Miloš Veliki-Knjaz Serpski” autora Milovana Vitezovića u izvođenju Aleksandra Dunića, pouzdan je podsetnik da je snagom volje pojedinca i čitavog naroda moguće preokrenuti nepovoljne viševekovne istorijske prilike i izboriti se za časno ime i mesto u istoriji. Vera, nada i ideali su najveći pokretački motivi koji mogu od pojedinaca da stvaraju divove i da je ideal slobode najveća vrednost za koji su se naši preci borili i žrtvovali stvarajući preduslov da se mi, njihovi potomci, afirmišemo u punom kapacitetu i slavimo život kao ljudi.