Završen Etno sajam u Negotinu

Etno sajam u Negotinu

Završen Etno sajam u Negotinu

Prvi Etno sajam „Izvorno iz Krajine” održan je u Negotinu 08. i 09. oktobra, u organizaciji tri poljoprivredne stručne službe iz Negotina, „Agroznanje” iz Zaječara i „Poljosavet” iz Knjaževca, uz podršku svojih lokalnih samouprava i turističkih organizacija i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Sajam je okupio više od 90 izlagača iz cele Srbije.

Na centralnom gradskom trgu u Negotinu, u petak i subotu, na štandovima su predstavljeni autentični proizvodi iz cele Srbije. Ova manifestacija okupila je više od 30 poljoprivrednih i stručnih službi, veliki broj turističkih organizacija, vinarije, udruženja pčelara, proizvođače autentične hrane i narodnih rukotvorina.

Poljoprivredna stručna služba Sombor i Turistička organizacija grada Sombora u saradnji sa udruženjem žena „Staparska ruža”, predstavila je poljoprivredne proizvode i prerađevine, kao i turističku ponudu grada i okoline na ovom izuzetno posećenom sajmu.

Učesnici su prisustvovali i panel diskusiji na temu „Organska proizvodnja u Srbiji”, gde su govorili: Ivana Simić, savetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za organsku proizvodnju i Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.