Zagonetke na svim spratovima

Kreativni centar: Zagonetke na svim spratovima

U izdanju „Kreativnog centra” nedavno su objavljene „Zagonetke na svim spratovima”, uzbudljiva knjiga za igru kojoj će se naročito obradovati ljubitelji misterija.
Radoznali osnovci imaće priliku da se nađu u ulozi Šerloka Holmsa. Potrebno je razrešiti 17 slučajeva – od požara u vatrogasnoj stanici do nestale osobe na Titaniku – i otkriti krivce. Za rešavanje svake misterije biće neophodno korak po korak rekonstruisati šta se dogodilo na mestu zločina i odgovoriti na postavljena pitanja. Malim detektivima na raspolaganju su izjave žrtava, svedoka i osumnjičenih, kao i činjenice koje će im pomoći u rešavanju zagonetki.
Ovo izdanje specifično je po svojoj formi – za rešavanje svakog slučaja posebno je važno pažljivo osmotriti mesto zločina presavijanjem stranica. Na ovaj način mali detektivi mogu da vide kako svako od 17 mesta zločina izgleda i tako dođu do novih saznanja koja će potpuno promeniti tok istrage.
Rešenja svih 17 zagonetki nalaze se na kraju knjige.
Interesantna igra presavijanja stranica i detaljna analiza svake zagonetke pomoći će mladim čitaocima da unaprede veštine posmatranja, logičkog razmišljanja i zaključivanja, ali i da se dobro zabave u ulozi detektiva!
Glavni „krivac” za ovu knjigu je autor Pol Marten, u saradnji sa čak trinaestoro francuskih ilustratora, koje on naziva svojim „saučesnicima”. „Zagonetke na svim spratovima” u Francuskoj su prodate u više od 150 hiljada primeraka, a knjiga je do sada objavljena u devet zemalja, uključujući i Srbiju.