Vukovi dani u Beogradu

Vukovi dani u Beogradu – Vuk, azbuka, rad i muka

„Vuk, azbuka, rad i muka“, manifestacija u cilju obeležavanja Vukovih dana, održaće se 22. i 23. septembra u Beogradu, u Ustanovi kulture Vuk na Zvezdari i u parku kod Vukovog spomenika.

Prvog dana manifestacije u Ustanovi kulture Vuk (Velika sala) svi učesnici koji su blagovremeno dostavili svoj rad predstaviće se, u trajanju od maksimalno 15 minuta, svojim video prezentacijama, glumom, pesmama, istraživačkim radom…

U subotu, 23. septembra u parku kod Vukovog spomenika realizovaće se kreativne radionice, korzo u stilizovanim nošnjama, kao i kreativni bazar rukotvorina udruženja širom Srbije koja čuvaju narodnu tradiciju od zaborava.

Prema rečima organizatora – Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom Plava školjka, manifestacija „Vuk, azbuka, rad i muka“ nastala je u cilju očuvanja lika i dela Vuka Karadžića, ali i osnaživanja i podrške deci i mladima sa invaliditetom.

Učesnici programa biće osnovne škole i kulturno-umetnička društva koja nose ime Vuk Karadžić, Vukova zadužbina iz Loznice, TO Loznice i TO Banje Koviljače, udruženja iz dijaspore, Kancelarija za dijasporu, Udruženje pesnika Sedmica, Udruženje književnika Srbije, inkluzivni hor ISON iz Novog Sada, udruženja osoba sa invaliditetom iz Beograda i Srbije i drugi, a gosti manifestacije biće i pesnici iz Frankfurta i Pariza.

Tokom juna i avgusta manifestacija je bila promivisana i u Loznici, Tršiću, Banji Koviljači, Novom Sadu, Ćupriji, Ubu, Kraljevu, Temerinu, kao i u udruženjima i školama u Beogradu.

Manifestaciju su podržali Gradska opština Zvezdara i Vukova zadužbina u Beogradu, kao i Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije MEF Beograd.
Ilustracija: Wikimedia


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *