Vodni agenti Novog Sada

Vodni agenti

Prvi događaj „Vodni agenti Novog Sada“ u Zabavnom parku „Starli“

Povodom obeležavanja Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW), Društvo Vodna Agencija i Zabavni park „Starli“ u Novom Sadu (Bulevar vojvode Stepe, 56, Novo naselje) organizuju prvi događaj pod nazivom Vodni agenti Novog Sada. Manifestacija će početi u petak, 26. maja, za učenike novosadskih osnovnih škola i predstavnike medija, a nastavlja se i u subotu, 27. maja, za zainteresovane sugrađane i decu uzrasta od 6 do 10 godina.

Učenici i nastavnici različitih osnovnih škola u Novom Sadu moći će da se na prilagođen način, u posebnoj instalaciji Vodne stanice (Vodne postaje), koja dolazi iz Slovenije, upoznaju sa temama: kako se stvara otpadna voda, koji su načini prečišćavanja otpadnih voda stanovnika grada i industrije, kao i koliki je značaj pojedinca u racionalnom korišćenju vode.

Kroz radionice i propratne aktivnosti, koje promovišu zdrav način života sa ciljem podizanja ekološke svesti kod najmlađih, u Zabavnom parku „Starli“ deca će naučiti kako mogu da zaštite svoju okolinu i vode i na taj način postanu Vodni agenti Novog Sada.

Zabavni park „Starli“ i Vodna agencija potvrdiće izgrađeno partnerstvo organizovanjem radionica za sve zainteresovane sugrađane u subotu 27. maja sa početkom od 12 časova. Edukativni program i upoznavanje sa Vodnom stanicom trajaće do 16 časova. Nakon radionica, sva deca imaće priliku i da se igraju u prostoru Zabavnog parka na površini preko 2.500 m².

Kompletan program i stanica manifestacije: http://www.starli.rs/vodni-agenti-novog-sada.html

Evropska nedelja održivog razvoja (The EU Sustainable Energy Week – EUSEW) inicirana je od strane Evropske Komisije još 2005. godine i predstavlja najbitniji događaj u okviru kampanje za energetski održivu Evropu (Sustainable Energy Europe Campaign) koja promoviše obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *