Nagrade „Đorđe Vajfert”

Više od 30 preduzeća u trci za nagradu „Đorđe Vajfert”

Više od 30 mikro, malih, srednjih i velikih kompanija u trci je za ovogodišnju Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert”, koju dodeljuje Privredna komora Srbije. Konkurs je završen krajem decembra, a proglašenje laureta očekuje se krajem marta ili početkom aprila ove godine.

„Nagrada predstavlja priznanje laureatima, ali i podsticaj drugim kompanijama i organizacijama da, osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, svojim aktivnostima pokažu odgovornost i solidarnost prema društvu, zaposlenima, lokalnoj zajednici i životnoj sredini”, rekao je Dušan Stokić, vođa PKS Tima za DOP i rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost PKS.

Od ukupnog broja prijavljenih, 10 je u kategoriji mikro i malih, 7 srednjih i 14 u kategoriji velikih privrednih društava.

Stokić podseća da je takmičenje za Nacionalnu nagradu za društveno poslovanje Komora pokrenula pre 14 godina, da se organizuje bijenalno, kao i da se ovo već tradicionalno i prepoznatljivo priznanje izdvaja od drugih po jedinstvenoj metodologiji, sveobuhvatnom pristupu, jasnim i transparentnim kriterijumima, kao i višestepenoj proveri kompanija.
U prethodnih sedam ciklusa takmičenja učestvovalo je više od 400 kompanija različitih delatnosti i veličina koje su pokazale najbolje primere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja.

Izvor: pks.rs