Vinski bal u Vlasotincu

Vinski bal

32. Vinski bal u Vlasotincu 25. i 26. avgusta

Ovogodišnji, 32. Vinski bal održaće se 25. i 26. avgusta u Vlasotincu, u organizaciji Kulturnog centra i opštine Vlasotince.

Manifestaciju će pratiti bogat kulturno-umetnički i mužički program, uz nastupe Kikija Lesendrića i Pilota (25. avgust) i Sanje Ilića i Balkanike (26. avgust), a po prvi put domaćoj publici predstaviće se i Gradski orkestar Vlasotinca.

Posetioci će moći da se upoznaju sa najboljim vinima i vinarijama iz Srbije na salonu vina „Vina Juga“, koji je sastavni deo Vinskog bala od njegovog prošlogodišnjeg izdanja.

U okviru Vinskog bala tradicionalno će se organizovati i Vlasinski kotlić, kao i plivanje za vinski pehar i takmičenje u brzom ispijanju špricera. Sastavni deo manifestacije biće i izbor Boginje vina, najboljeg vinara i vinogradara, kao i najbolje pesme i karikature na temu vina i grožđa, a ove godine biraće se i najbolja pesma na prizrensko-timočkom dijalektu.

Prvi Vinski bal u Vlasotincu održan je 1960. godine, a, nakon prekida u organizaciji, obnovljen je 1994, i od tada se održava svakog avgusta.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

1 komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *