Vikend Street Arta u Božidarcu

Vikend Street Arta u Božidarcu

Vikend Street Arta u Božidarcu

Božidarac vas poziva na letnji Vikend Street Art-a u subotu i nedelju, 26. i 27. juna. U subotu je planirana „Radionica seniori crtaju grafite” u dvorištu Božidarca, a drugi dan vođene ture Vračarom i virtualna izložba sa VR tehnologijom.

Ulična umetnost je već više od pola veka sa nama. Neizostavan je deo urbanog okruženja. Povodom organizacije Vikenda Street Arta ,direktor Vladimir Kljajić je izjavio: „Cilj nam je da predstavimo street art u drugačijem svetlu. Imajući u vidu da u Beogradu i širom Srbije ima dosta negativnih grafita koji su nacionalistički obojeni i estetski ružni, većina sugrađana sa pravom ima negativno mišljenje o ovakom načinu izražavanja, ali ne treba to da nas ograničava da sive zidove pretvorimo u umetnička platna koja mogu da krase krajeve. Božidarac je prošle godine, u saradnji sa udruženjem ‘Kruna’, organizovao radionicu za seniore, vođene ture i izložbu koja je imala fantastičan odaziv, što ukazuje da se kosmopolitski i urbani duh Beograda budi i da je sa nama”.

Street Art za seniore će podrazumevati izradu grafita, stikera i drugih formi, ali i kratak osvrt na svet ulične umetnosti namenjenu sugrađanima preko šezdeset godina. Zato pozivamo sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke preko 60 godina da se prijave. Potrebna je samo volja i želja za kreativnim izražavanjem, a podršku će im pružiti fantastična instruktorka koja će voditi radionicu Jana Danilović, muralistkinja, street umetnica i slikarka sa bogatim iskustvom. Jana je takođe ko-osnivačica festivala Rekonstrukcija, koji je najveći street art festival u Srbiji. Predviđeno trajanje radionice je dva i po sata.

Drugog dana (nedelja) očekuje se vođena tura Vračarom kroz grafite. Zbog velikog interesovanja od prošle godine omogućeno je, sa partnerima iz Street Art Belgrade, da ove godine budu dve grupe. Predviđeno trajanje šetnje je dva i po sata.

Pored ture, posetioci će moći da zavire u virutalni muzej grafita uz pomoć VR tehnologije. U galeriji Božidarca uz VR naočare organizovana je virutalna šetnja galerijom koja je nastala u okviru prošlogodišnjeg projekta Street Art Belgrade.

Sve aktivnosti su besplatne, ali je obavezna prijava i potvrda od strane Božidarca.

Registraciju zainteresovani mogu izvrštiti jednostavno na linku ovde.

Vikend Street arta organizuje Božidarac u saradnji sa udruženjem građana „Kruna”.

Program podržava gradska opština Vračar.

Foto: BožidaracОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.