NataleéVeliki beogradski koncert benda Nataleé

Nakon četiri godine vrednog rada iz kog se rodio album prvenac pod nazivom „Osvesti se”, konačno je došao red za veliki beogradski koncert benda Nataleé u Domu omladine Beograda, 12. maja, od 21 sat, u sali Amerikana.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn. Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1200 RSD. Redovna cena ulaznica iznosiće 1500 RSD.

Biće to simbolični završetak ciklusa kojim se bend oprašta od nečeg starog i ide u susret novim singlovima sa budućeg drugog albuma. Nataleé će nastupiti u punom sedmočlanom sastavu predvođenom jedinstvenom i izuzetno talentovanom Natalijom Rajković. Posetioci će ovom prilikom otkriti i predivan gostujući bend iz Niša po imenu Toxirro, čija je liderka harizmatična Tamara Stojanović.

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine. Svoju muzičku karijeru Natalija Rajković započela je kao kantautorka, što se vremenom razvilo u složeni sastav koji daje eklektičnu fuziju žičanih instrumenata, modernog bita i bras sekcije. Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme „Brat” u „Sofar” produkciji zadobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju „Bunt Rok Festival”, gde je promovisao novu pesmu „Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto. Iste godine, tokom leta, bend Nataleé učestvuje na više festivala: „Beer fest”, „Rock Village”, „Outhide”, „Valjevski festival filma” i „San Derven”.

Sastav Nataleé čine: Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara), Lazar Odalović (solo gitara), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Početkom 2020. godine potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom „Glitch Records” i objavljuju svoj prvi singl „Bebo”. Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača na Glitch Session-u objavljuju još jednu live verziju pesme „Bebo” i na istom nastupu po prvi put  obelodanjuju projekat „Osvesti se / Ćao”.

Tokom pandemije korona virusa, bend je vredno radio na svom albumu prvencu koji je u decembru 2021. godine objavljen za ovu izdavačku kuću. Singl sa spotom koji je pratio objavljivanje albuma zove se „Prvi plan”, a naziv celog albuma je „Osvesti se” i može se poslušati na svim striming platformama. U saradnji sa „Lobohouse Agency” 2022. godine u junu objavljuju i prvi animirani spot za pesmu „Remi”.

Bend trenutno aktivno nastupa širom zemlje, a u planu za sledeću godinu je i evropska turneja. Nataleé je i jedan od tri nominovana izvođača iz Srbije u internacionalnom Hemi Music Award program, koji ima za cilj da podrži „export ready” izvođače u proboju na inostrano tržište.

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste „live loop performance” koncept, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda se ne može klasifikovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Foto: Tanja Burovic