Veče kratkih filmova 6.0

Kratki film

Veče kratkih filmova 6.0

Strano telo / Ljubav / Utopija / Loop
ČETVRTAK 12. NOVEMBAR OD 19 Č
BEOGRADSKA 11, PETROVARADIN

Projekcija kratkih filmova “Strano Telo”, “Ljubav”, “Utopija” i “Loop” biće održana u četvrtak 12. novembra od 19 časova u PROSTORU, Beogradska 11 (Petrovaradin). Osim projekcije, tri mlada autora Milana Nikić, Dušan Zorić i Matija Gluščević razgovaraće na temu procesa stvaranja filmova koji će biti prikazani.

Kratki film “Strano telo”, autora Dušana Zorića govori o Marku koji je spreman da dokaže muškost svojim zgodnim drugarima. On pokušava da nađe devojku, a u susretu sa žrtvom seksualne traume on otkriva svoju agresivnu stranu. Drugi film “Ljubav”, istog autora govori o tinejdž porno glumcu koji večito sanjari o uspehu, ljubavi i pripadnosti.

“Boriša ima 14 godina i voli da se igra”, sinopsis je kratkog filma “Utopija” autora Matije Gluščevića koji je prikazan na nekoliko festivala kao što su 64. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma i Filmski festival u Puli.

Drugi film istog autora “Loop” govori o Mimi koju progoni trauma iz prošlosti. Kada neko krene da joj šalje rođendanske čestitke sa muškim parfemom ona počinje da preispituje svoj odnos sa ljudima koji je vole.

Dušan Zorić završio je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki dokumentarni film Ljubav (2017) imao je svetsku premijeru na festivalu dokumentarnog filma Visions Du Reel u Nionu nakon čega je prikazan na mnogim drugim festivalima širom sveta. Kratki igrani film Strano Telo (2018) imao je svetsku premijeru u takmičarskom programu Horizonti, filmskog festivala u Veneciji.

Matija Gluščević studira filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki film Loop (2017) imao je svetsku premijeru na festivalu u Lokarnu. Matija je trenutno u fazi snimanja svog prvog dugometražnog filma “Metamorfoze” koji korežira zajedno sa rediteljem Dušanom Zorićem.

Nakon projekcije filmova Milana Nikić vodiće razgovor sa autorima na temu stvaranja filma.
Projekcija filmova je besplatna, uz obavezno nošenje maske i držanje distance.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.