Vaspitanje prkosnog i buntovnog deteta/adolescenta

Seminar: Vaspitanje prkosnog i buntovnog deteta/adolescenta

Sve je više roditelja koji se osećaju nemoćno, naročito kada primete probleme u ponašanju svoje dece, ali ne znaju kako da se adekvatno postave, niti koga da pitaju za savet. Roditelji koji ne osećaju poverenje u svoje vaspitne postupke, ne mogu ni svojoj deci da postave jasne granice, a te granice su veoma važne za adekvatan i zdrav razvoj ličnosti mlade osobe. Dete koje je buntovno ili koje ne toleriše frustracije ima problema i u prilagođavaju na školske obaveze i druge zahteve sredine čime se problemi dodatno uvećavaju.

Teme seminara:

  • Problematična ponašanja kod dece i adolescenata
  • Razlozi za prkosno ponašanje mladih
  • Faktori rizika i prognoze
  • Uticaj vaspitanja na ponašanje deteta/adolescenta
  • Uloga samokontrole i samodiscipline
  • Autoritativno vaspitanje
  • Uspešne strategije za pozitivne promene ponašanja

Seminar se sastoji iz dva dela i namenjen je: roditeljima, nastavnicima i drugim profesionalcima koji svakodnevno rade sa decom i adolescentima .

Svi učesnici dobijaju materijale u štampanom obliku i sertifikat o učešću.

Voditeljke seminara:

Brankica Ristić i Nevenka Jovanović, psihološkinje koje imaju preko dvadeset godina iskustva u radu sa decom i adolescentima, kako u sistemu prosvete , tako i u okviru neformalnog obrazovanja. Autorke su akreditovanih seminare za zaposlene u obrazovanju i psihoterapeutkinje sa nacionalnim sertifikatom Saveza društava psihoterapeuta Srbije.

Prijave i informacije:
Na seminar se možete prijaviti tako što ćete popuniti ovaj formular, a sve informacije o slobodnim mestima i ceni možete dobiti putem mejla mojterapeut@gmail.com.

Vreme i mesto:
18. i 25. juna 2017. godine, od 10 do 14 časova u prostorijama organizacije „Moja Srbija“, Knez Danilova 4, Beograd


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

8 comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *