USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BUDIMPEŠTI

Beograd Budimpešta

USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BUDIMPEŠTI

U okviru Meseca srpske kulture u Mađarskoj, Turistička organizacija Beograda je organizovala promotivni događaj koji je, u prijatnoj i zabavnoj atmosferi, u centru Budimpešte, okupio veliki broj zvanica, predstavnika diplomatskog kora, turističke privrede i novinara.

Na događaju je predstavljena aktuelna turistička ponuda našeg grada za goste iz ove zemlje a među prisutnima bio je Ambasador Republike Srbije u Budimpešti, Ivan Todorov.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, na samom početku događaja je pozdravio goste rekavši da mi živimo u istoj ulici koja se zove Dunav, i da imamo mnogo toga da ponudimo gostima iz susedne Mađarske. Popović je skrenuo pažnju na bogatu kulturnu ponudu naše prestonice, istakao nov turistički program „Srpska slava“ u Konaku knjeginje LJubice i najavio neke od najznačajnijih kultunih manifestacija u narednom periodu, izložbu Marine Abramovič u Muzeju savremene umetnosti, nastupajući BITEF, sajam knjiga, koncerte svetskih zvezda Erosa Ramacotija, Brajana Adamsa, kao i zimske festivale i manifestacije. Prisutnima se obratio i Milan Đurić, direktor Srpskog kulturnog centra u Mađarskoj, u saradnji sa kojim je organizovan ovaj događaj, drugu godinu za redom.

Beograd Budimpešta

Gosti su imali prilike da premijerno vide novi promo film Turističke organizacije Beograda “Belgrade walk through history and culture” koji je izazvao veoma pozitivne reakcije. Prikazan je i prošlogodišnji promo film „Belgrade Love Story” istog autora, Dušana Stojančevića, upravo nagrađenog na Sila Festu, međunarodnom festivalu turističkih filmova.

Usledila je degustacija naših specijaliteta pripremljenih na tradicionalan način, vina iz vinarija Radovanović i Kovačević, rakije Vojvoda, a predstavljena je i ponuda Beogradske urbane destilerije, kroz degustaciju više vrsta rakija. Dodeljena je nagrada Vikend u Beogradu za dve osobe.

Sa predstavnicima medija u Budimpešti dogovoreno je studijsko putovanje koje će biti realizovano tokom narednih meseci, kako bi što šira javnost bila upoznata sa turističkom ponudom i mogućnostima za putovanje mađarskih turista u naš grad.

Poseban deo programa bio je koncert grupe “Belgrade Grooovzz” koja je specijalno za ovu priliku osmislila repertoar inspirisan Beogradom, i izvela naše poznate pesme u pop, rok i etno aranžmanu. Publika je uživala u jednoipočasovnom koncertu na otvorenom koji je privukao veliku pažnju građana.

Beograd Budimpešta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *