Moja Srbija

Nomus 2022

Uskoro počinje Nomus 2022

U četvrtak, 20. oktobra, u Novom Sadu, počinje Međunarodni festival umetničke muzike – Novosadske muzičke svečanosti – Nomus. Četrdeset i drugo izdanje ove značajne i prepoznatljive manifestacije trajaće sve do 27. oktobra, a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada i pod generalnim pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Na svečanom otvaranju Nomusa nastupiće Vojvođanski simfonijski orkestar, pod umetničkim vođstvom vrhunskog violiniste, briljantne međunarodne karijere – Gordana Nikolića, koji će iste večeri nastupiti i u ulozi soliste, zajedno s uglednom belgijskom violončelistkinjom Selin Flamen.

Koncert će se održati u Sinagogi, sa početkom u 20 časova.

Na programu:

M-A. CHARPENTIER: Te Deum, Preludijum

H. BIBER: Bitka (Battalia)

F. MENDELSSOHN: San letnje noći, op. 61, izbor

P a u z a

J. BRAHMS: Koncert za violinu, violončelo i orkestar u a-molu, op. 102

Karte za koncert prodaju se lično u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9 do 14 časova i on-line (uplatom na račun) na linku: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index, kao i dva sata pred početak programa u holu Sinagoge.

Cene ulaznica: 1.000 dinara parter sredina i 800 dinara parter sa strane

Na ovogodišnjem izdanju Nomusa, tokom osam muzičkih dana, održaće se osam sjajnih programa koje će na scenama Sinagoge i Srpskog narodnog pozorišta izvoditi renomirani solisti i ansambli poreklom iz naše zemlje, Španije, Italije, Nemačke, Brazila, Austrije, Velike Britanije, Belgije i Tunisa.

Program ovogodišnjeg Nomusa predstavlja zanimljivi spoj umetničke, world i cross over muzike, a obogatiće ga i jedan nesvakidašnji nastup izvanredne lutkarske trupe iz Španije.