Urban Fest 2017

Urban Fest

Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena u Nišu

Ovogodišnji Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena „Urban fest“, 13. po redu, održaće se od 1. do 5. septembra u Nišu, na više gradskih lokacija.

Na festivalu će ove godine učestvovati pozorišta iz cele zemlje (Novi Sad, Vranje, Lebane, Beograd, Prokuplje…) a predstave će se, kao i prethodnih godina, igrati na prostorima širom grada, i to u dva termina – od 20:30 i od 22:30. Za vreme Urban festa ceo grad je pozornica – predstave se izvode na trgovima, parkinzima, u parkovima, dvorištima…

Urban Fest je festival međunarodnog i takmičarskog karaktera. Pravo učešća imaju sva studentska pozorišta i scene, a tročlani međunarodni stručni žiri dodeliće nagradu za najbolje glumačko ostvarenje (Ćele Kula), kao i nagrade za najbolju glavnu i epizodnu mušku i zensku ulogu.

Festival će pratiti i brojne radionice i okrugli stolovi, a predviđeno je i predstavljanje novih studentskih tekstova, kao i učešće studenata u publikovanju festivalskog biltena.

Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena „Urban fest“ osnovan je 2005. godine, u cilju afirmacije alternativne pozorišne scene i pozorišnog stvaralaštva u regionu – prethodnih godina na festivalu su gostovala akademska pozorišta iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske. Od 2011. predstave se izvode na otvorenom, na teritorijama svih pet gradskih opština.

Organizator manifestacije je Studentski kulturni centar Niš.

FOTO: SKC Niš


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *