Trojkama protiv siromaštva na Trgu republike

Trojka iz bloka

Trojka iz bloka – Trojkama protiv siromaštva na Trgu republike

Sportsko-humanitarni projekat Trojka iz bloka održan je prethodnog vikenda u Beogradu – u subotu 4. novembra od 12 do 15 časova na Trgu republike, sa ciljem pomoći socijalno ugroženoj porodici Petrović iz Ripnja. Simbolična donacija za učešće na turniru iznosila je 300 dinara, a na takmičenju je učestvovalo preko sto ljudi svih generacija koji su svojim prilozima prikupili 49.700 dinara! Pored toga sredstva se prikupljaju i slanjem SMS poruke na humanitarni SMS broj 7763 (cena jedne poruke je 100 dinara (bez pdv) za Telekom, Telenor i VIP mreže).

Projekat Trojka iz bloka (www.trojkaizbloka.org) je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava širom Srbije, Republike Srpske i sveta, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan, kao i brojnih ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora. Specijalni gosti koji su nastupali na turniru Trojka iz bloka na Trgu republike bili su legendarni reper iz Beogradskog Sindikata Škabo i novobeogradski reper Marlon Brutal.

Od 2005. godine, pod sloganom „Deca su naša budućnost“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je preko 2,1 miliona evra donacija i pomogla više od 1.700 socijalno ugroženih višedetnih porodica koje broje oko 12.000 dece. Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć za narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije, Republike Srpske i regiona. Na svom zvaničnom sajtu (www.srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (www.facebook.com/srbizasrbe) organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima u devet zemalja u kojima postoje zvanični ogranci.

Organizacija Srbi za Srbe upućuje javni poziv svim društveno odgovornim kompanijama i medijima da podrže humanitarnu misiju projekta TROJKA IZ BLOKA koja menja živote socijalno ugroženih porodica na bolje!

Foto: Publicdomainpictures


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.