Trio Klarinots (The Clarinotts) 20. maja u Kolarcu

Klarinots

Trio Klarinots (The Clarinotts) 20. maja u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine

Bečki ansambl Klarinots (The Clarinotts), koga čine trojica najboljih klarinetista Evrope, nastupiće 20. maja u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u organizaciji CEBEF-a.

Tri najbolja klarinestista Evrope, otac Ernst i sinovi Danijel i Andreas Otenzamer, osnovali su 2005. godine ansambl The Clarinotts, i od tada pronalaze nove i uzbudljive načine da istaknu u prvi plan raznovsne „glasove“ klarinetske porodice. Sa naglaskom na bečkoj tradiciji muziciranja na klarinetu, izuzetnost svakog od muzičara, koji imaju zavidne solističke karijere, dolazi do izražaja u zajedničkim nastupima najvišeg umetničkog nivoa.

Trio Klarinots redovno nastupa na turnejama po Evropi i Aziji i gost je najprestižnijih orkestara i festivala širom sveta. Početkom 2016. godine objavili su najnoviji album za izdavačku kuću Mercury Classics/Deutsche Grammophon, koji su promovisali na specijalnom koncertu u bečkom Muzikferajnu, aprila 2016. godine, a ovaj jedinstven trio imao je i spektakularan nastup u okviru tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, januara 2016. godine.

TRIO KLARINOTS (THE CLARINOTTS)
Andreas Otenzamer – Prvi solo klarinetista Berlinske filharmonije
Danijel Otenzamer – Prvi solo klarinetista Bečke filharmonije
Ernst Otenzamer – Prvi solo klarinetista Bečke filharmonije
Kristof Traksler, klavir


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *