Tricky odložio turneju za jesen 2021. godine

Tricky

Tricky odložio turneju za jesen 2021. godine

Legendarni trip-hop muzičar Tricky održaće koncert 15. oktobra 2021. godine (21.00) u dvorani „Amerikana” Doma omladine Beograda, u okviru turneje povodom nedavno objavljenog albuma „Fall To Pieces”.
Tricky je zbog i dalje nepovoljne situacije sa Kovid-19 odlučio da za jesen odloži čitavu evropsku turneju, u okviru koje je trebao doći 23. februara 2021. u Beograd (prethodno je beogradski koncert bio najavljen za 29. april 2020. u DOB-u).

„Trikijeva turneja je odložena za jesen 2021. godine zbog produžavanja Kovid-19 ograničenja. Vidimo se u 2021. godini!”, saopšteno je na muzičarevoj fejsbuk strani.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album „Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su „Aftermath”, „Ponderosa”, „Overcome” i „Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip-hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 14 albuma, od kojih je poslednji, hvaljeni „Fall To Pieces” (2020).
Novi album sniman je u Tricky-evom berlinskom studiju krajem 2019. godine, a pesme na njemu su varljive, često kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja, uz raznoliku instrumentalizaciju, od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, začinjene mračnim i napetim stihovima. Većinu stvari otpevala je Poljakinja Marta Zlakovska, kao na najavnim singlovima „Thinking of” i „Fall Please”, od kojih poslednji Tricky opisuje kao pesmu na kojoj se „najviše približio pravljenju popa”. U „I’m In The Doorway” i „Running Off” gostuje danska pop kantautorka Oh Land.

Ulaznica za Tricky-ev koncert 15. oktobra u DOB-u je 1.800 dinara preko mreže Tickets.rs. Do sada kupljene ulaznice ostaju važeće i nije ih potrebno menjati.

Foto: Boris Vezmar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *